Diploma završenog fakulteta nažalost više nije cenjena kao ranije. I ono što je poražavajuće, neretko možete čuti „Ma šta će ti fakultet, danas ti to niko ne ceni“. Pa mnogi povučeni time vrlo brzo odustaju od istog, misleći da su doneli pravu odluku. A možda i nije baš tako…

Da biste doneli bilo kakvu odluku, morate prvo imati cilj. Kada imate cilj, vi težite njegovom ostvarenju, pa zašto biste odustajali od istog. Obrazovanje je jako važna stvar za jednu ličnost. Obrazujući se činite ogromnu stvar za sebe. Sve to zahteva ogromna odricanja, mnogo stresa, a vala i suza. Ali iza toga izađete kao pobednici, svesni svog uspeha. Osim toga studiranje je najlepši period u životu jedne mlade osobe, to je period sazrevanja, suočavanja sa novim stvarima, novim ljudima. I koliko god da je teško na kraju ćete se sećati se samo lepih stvari.

Međutim ne možemo isključiti činjenicu da mnogo mladih ljudi odustane. Zašto je to tako? Hajmo da nađemo problem, a potom i  uzrok problema! Jer ćemo se upravo baviti rešavanjem uzroka a ne posledica.

Postavimo sebi pitanje: „Da li želim da studiram, i da diplomiram u roku“?

Da, želim. To je bio naš odgovor iz stopa. Postavili smo sebi cilj i doneli odluku da upišemo fakultet i isti završimo. Period od 4-5 godina nije kratak. Pogotovu za ono što nas očekuje. I dobro sad ćete reći, da prošlo je četiri godine, diplomirao sam a na fakultetu skoro da nisam ništa naučio. I tu dolazimo do problema. Loš sistem obrazovanja, nedostatak praktičnog iskustva nas poprilično vraćaju ne jedan, nego dosta koraka unazad onog momenta kada odlučim da tražim posao. Čini vam se da su svi kvalifikovaniji od vas i da nikad nećete biti pozvani na razgovor za posao, a ni izabrani u masi kandidata.

Zašto upisati obuku "Postani finansijski ekspert"

Šta je uzrok problema?

Da je sistem obrazovanja loš, to je činjenica. Ali vi kao pojedinci ne možete tu mnogo promeniti. Ako ne možete promeniti sistem, MENJAJTE SEBE. To je misao od koje sam ja krenula kada sam završila fakultet. Onog trenutka kad sam odbranila svoj diplomski, imala sam samo jedan jedini cilj. A to je da radim na sebi i usavršavam se. I to je ono čega svi treba da se drže.

CV

Sledeće što je trebalo da uradim je da napišem svoju biografiju. I tu sam naišla na ogroman problem. Trebalo je da lažem. Da upravo tako. Trebalo je da izmislim svoje veštine, ono što bih mogla da ponudim poslodavcu kada budem otišla na intervju za posao. I onda tu nastupa moja griža savesti. Kako ću lagati i zašto bih lagala? Odgovorne osobe to ne rade. Pa sam nakon završenog ekonomskog fakulteta rešila da upišem praktičnu obuku kako bih usavršila svoje ekonomske veština odnosno dopunila svoje teorijsko znanje.

Obuka finansijski ekspert na poslovnoj akademiji Eduka Plus

Odlučila sam se za ovu obuku na poslovnoj akademiji Eduka Plus. Još od prvog časa bila sam oduševljena posvećenošću predavača i postala svesna površnosti gradiva na fakultetu. Obuka je jako sadržajna, sastoji se od četiri dela. Uključuje računovodstvo, rad u poslovnom softveru, preduzetništvo  i finansijsku analizu. Iza toga dobijate četiri sertifikata. Ono što je jako važno jeste da dobijete i instalaciju istog poslovnog softvera za knjigovodstvo, tako da ono što radite na časovima možete vežbati i kući. A sa licencom koju možete dobiti imate i opciju da otvorite svoju knjigovodstvenu agenciju. Obuka je potpuno kompletna, i praktična, primeri su iz prakse. Na časovima preduzetništva možete naučiti sve što je jednom mladom preduzetniku neophodno da pokrene sopstveni biznis. U konačnom atmosfera na časovima je jako lepa. I danas se radujem susretu sa ljudima koji su sa mnom pohađali obuku.

Zašto upisati obuku "Postani finansijski ekspert"

Koliko je poslovna akademija Eduka Plus priznata?

Koliko je Eduka Plus priznata, govori podatak da naši polaznici još u toku trajanja obuke nađu posao, kada u svojoj biografiji upišu sertifikate naše poslovne akademije. Između ostalog i ja sam bila jedna od njih. Ubrzo pošto sam krenula na obuku, zaposlila sam se i to upravo na slavu ovih sertifikata. Sećam se da sam na razgovoru za posao više pričala i objašnjavala ono čemu nas uče na akademiji nego o samom fakultetu. Osim toga to je i naš najveći uspeh. Zadovoljstvo naših polaznika je na prvom mestu.

Danas….

Ovo je moja priča. I moje iskustvo sa divnim ljudima sa akademije. A danas sam i ja deo njih. I zajedno se radujemo vašim uspesima, i novim počecima. Očekujemo vas! Srećno!