Greške u digitalnom marketingu danas Vas mogu skupo koštati. Mogu Vas mogu poprilično udaljiti od rezultata koji želite da postignete. Ako niste zadovoljni svojom kampanjom u nastavku teksta možete pročitati rešenje za svoje probleme.

greške u digitalnom marketingu

Najčešće greške u digitalnom marketingu

Nemojte zanemarivati svoj website.

Stalno dodavanje interesentnog  sadržaja na website će zadržati ljude na istom.  Ažurirajte dizajn svog website-a. Ukoliko je Vaš dizajn isti već par godina i nemate u planu da ga menjate to nikako nije dobro. Posetioci Vašeg sajta će primetiti da ne idete u korak sa vremenom i nećete im biti interesantni. Korisnici interneta su animirani raznim sadržajem na internetu. I stalno im se nudi nešto novo. Baš zbog toga nemojte im biti dosadni tako što ćete im predstavljati nešto što je „već vidjeno“, budite kreativni i puni ideja. To je ono što privlači kupce i zadržava stare.

SEO

Bilbordi su odavno zamenjeni prvom stranom na Google-u. Ako Vas nema na prvoj strani Google-a kao da ne postojite. U slučaju da Vas Google ne rangira visoko u rezultatima pretrage vreme je da poradite na SEO kampanji, takozvanoj optimizaciji pretraživača. Mnogo je knjiga i blogova o SEO strategijama. Pozabavite se time. U slučaju da je vreme Vaš ograničavajući faktor uvek možete angažovati stručnjaka koji će tu uslugu obavljati za Vas. Optimizujte svoj website koristeći ključne reči, efikasnije organizujte svoj sadržaj i delite isti na svojoj stranici.

greške u digitalnom marketingu

SEO – Digital Marketing Management

Website

Nemojte sebe ograničavati samo na website. Website Vam je svakako neophodan, ali ako ne reklamirate svoj website onda kao da isti ne postoji. On daje jednu dozu ozbiljnosti poslu koji Vi radite. Ali sam po sebi nije dovoljan. Kao što ni facebook, instagram, LinkedIn nisu dovoljni sami sebi. Znači jedno bez drugog ne mogu. I svako izbegavanje jednog ili drugog smatra se greškom koju treba izbegavati u digitalnom marketingu.

Upoznajte potencijalne kupce

Nemojte započinjati sa lansiranjem marketing kampanje na internetu, a da prethodno niste upoznali svoju publiku. Ukoliko niste sigurni šta Vaši potencijalni kupci rade na internetu, kako kupuju i koja su njihova interesovanja napravite anketu kako biste ih bliže upoznali. Podelite besplatno par svojih proizvoda učesnicima ankete kako biste videli kako oni reaguju na isti. Povežite se sa njihovim prijateljima, kako oni kupuju i da li se njima dopada Vaš brend.

Ne potcenjuj svoju konkurenciju

Budite u korak sa vremenom. Pratite trendove, koristite nove platforme i tehnologiju pre konkurenata. Pratite konkurentski website kako biste došli do bolje ideje o metodama za interakciju sa korisnicima.  Možete im i ukrasti kupce ukoliko pratite trendove i Vaša marketing kampanja na internetu ide u korak sa vremenom koristeći nove platforme mnog pre njih. Nemojte oklevati u testiranju novih strategija kako biste videli kakvu ćete reakciju dobiti od publike. Morate biti spremni na rizik!

Ove greške Vas i te kako mogu koštati prodaje. Ukoliko ste svesni svojih grešaka odmah ispravite iste i popravite svoju kampanju. Stalno pratite Vaše rezultate kako biste bili sigurni u efikasnost strategija koje implementirate. Požurite jer kupac ne čeka!