Ako čitate ovaj nastavak kako povećati posećenost bloga, znači da vam je prvih pet načina pomoglo da  umnožite broj poseta na vašem blogu!? „Vreme je novac“, posebno na netu, pa, nećemo dužiti.

Evo i sledećih pet:

VI LINKOVANJE PRETHODNIH POSTOVA POVEĆAVA BROJ POSETA

Veoma je dobro linkovati prethodne post-ove na blogu, s obzirom na to da se na taj način poboljšava rejting prethodnih postova na pretraživačima.

22

VII KVALITETNO OBRAĐIVANJE TEME 

Podrazumeva da pišete o nečemu što realno interesuje vaše čitaoce, a to se najlakše postiže primerima iz iskustva, iz života, o nečemu što do sada nije pisano na datu temu, novi ugao posmatranja teme. Ovde je takođe važno pronalaženje jedinstvenog ugla posmatranja tematike, koja još nije na taj način obrađena, ukoliko čitaocima stvori vrednost, direktno će uticati na posećenost bloga.

Od odabira teme bloga zavisi i koliko ćete imati koristi od njega. Što su tema i ciljna grupa bloga određeniji, veće su šanse da od bloga možete imati koristi. Kada znate šta hoćete sa blogom, kada imate cilj, nikada nećete imati problem sa odabirom tema, jer znate zašto to radite. Obavezno pročitajte šta su drugi pisali na tu temu, naročito na jezicima koji nisu slični u ovim krajevima (srpski, hrvatski, bosanski)


bloging

VIII PROMOVISANJE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA 

Danas imamo na raspolaganju društvene mreže, a one su idealne za promociju bilo čega što radite, i sve bitnije u životu blogera. Zašto? Direktno utiču na popularnost i veću čitanost bloga. Facebook, Twitter, Instagram, forumi sa različitim temama – na tim mestima se ljudi okupljaju – prema interesovanjima, aktivnostima i vezama koje već imaju. Društvene mree, a naročito Facebook, mogu postati odličan izvor saobraćaja ka vašem blogu. Kad god postavite link ka nekom od vaših novih postova na vašem facebook profilu, možete vrlo brzo očekivati saobraćaj ka vašem blogu.

Upgrade

IX OZBILJAN PRISTUP – VELIKA POSEĆENOST

Što ozbiljnije posmatrate svoj projekat bloga, imaćete više poseta tj. koristi od blogovanja. Što se ozbiljnije posvetite kreiranju sadržaja za blog u kontekstu onoga zašto uopšte imate svoj blog – imaćete više koristi jer ste konstantno usmereni cilju kreiranja i vođenja svog bloga. Čitaoci će znati to da cene.

X KADA (MISLITE DA) STE NAPISALI POST

Kada ste zavšili sa pisanjem i sigurni ste da je to – to, i sami sebe oduševili –  čitajte ga ponovo! Pre nego što ga objavite pročitajte ga još jednom – pažljivo. Zatim  još jednom – pažljivije. Sada ga objavite (nek vam je sa srećom). Koliko god da je tema zanimljiva i tekst interesantan, te male slovne  i gramatičke greške umeju poprilično da zasmetaju čitaocima, i utiču na kompletan utisak, i još važnije, donošenje odluke da li će se vratiti na „novu dozu teksta“.

Da li se čitamo ponovo ?!

Miljan Antić