Svima je poznato da oni koji barataju digitalnim veštinama brzo pronalaze posao. Međutim to nije jedina prednost Digital Marketing Menadžera.

Male investicije

Uložićete samo u jedan kompjuter i možda radni sto i stolicu, nema ni potrošnog materijala, ne plaćate struju, internet, grejanje jer sve to iovako plaćate za svoj stan.

Slobodni ste da sami organizujete svoje vreme

Radno vreme od devet do pet oduzima veliki deo dana i ostavlja veoma malo vremena za opuštanje i uživanje. Ako vam ovakav način života ne odgovara pronaći ćete se u poslu digitalnog marketinga, naročito kao frilenseri, jer možete sami da organizujete svoj radni dan.

Možete da odbijete posao koji vam se ne dopada

Za razliku od mnogih drugih profesija, Digital Marketing Menadžeri su u takvoj poziciji da mogu da biraju u kojim projektima žele da učestvuju i koje će poslove da prihvate.

Posao će tražiti vas

Ukoliko se usavršite i izgradite reputaciju pouzdanog Digital Marketing Menadžera, neće biti potrebe da tražite novi posao i šaljete CV i portfolio. Poslodavci će tražiti vas, ako žele da baš vi obavljate njihov posao.

Nije vam potreban godišnji odmor da bi mogli da putujete

Digital Marketing Menadžer je odličan posao za sve one koji obožavaju da putuju. Mnogi rade kao frilenseri ili imaju takav dogovor s poslodavcem da mogu da rade s bilo kog mesta na svetu, sve dok imaju internet konekciju.

Dodatni poslovi za veću zaradu

Digitalni Marketing Menadžer predstavlja karijeru sa više od 50 pozicija i u svakom trenutku možete da pronađete dugoročan i dobro plaćen posao, ali i nekoliko honorarnih odnosno kratkoročnih poslova.