Chat Sim kartica je namenjena za chetovanje. Kada se korisnik registruje na sajtu ChatSim.com i aktivira karticu, karticu može godinu dana koristiti bez ikakvih ograničenja bilo gde u svetu, pa tako i u Srbiji. Nakon isteka godinu dana, možete dopuniti svoju karticu takođe preko sajta ChatSim.com.

1

Prošle godine italijanska kompanija Zeromobile predstavila je svoju ChatSim karticu, koja se koristi na isti način kao i obične SIM kartice za mobilne, ali kao dodatni bonus omogućava da za 10 evra godišnje besplatno chatujete bez WiFi-a tekstualnim porukama preko WhatsApp-a, Facebook-a, QQ-a, Messenger-a, WeChat-a, Skype-a, Viber-a, Line-a, KakaoTalk-a, Telegram-a, Snapchat-a, Twitter-a, Hangouts-a i iMessage-a.

Kartica radi na svim otključanim telefonima, i u brojnim državama širom sveta, odnosno sa mrežama teleoperatera sa kojima je Zeromobile sklopio ugovor, među kojima se nalaze i srpski operateri, a osim što vam neće trošiti telefonske impulse, chat neće opterećivati ni vaš internet saobraćaj koji imate preko vašeg operatera.

Tačnije, ChatSim ima pokrivenost u preko 150 zemalja i više od 400 operatera, tako da kada aktivirate karticu i postavite potrebne parametre u telefon, slobodno možete da chetujete gde god da se nalazite. Tačan spisak zemalja se nalazi na njihovom sajtu.

Treba istaći da je tekstualni chat zaista besplatan, ali za slike, video chat i razgovore postoje ograničenja, pa ćete recimo za uključenih 10 evra godišnje dobiti 2.000 kredita. Možete pogledati na sajtu cenovnik za te dodatne usluge.

Ako se bojite da ćete zbog ograničenja svog data paketa i nedostupnosti WiFI-a ostati bez mogućnosti chatovanja, ovo rešenje možda i nije loše, posebno za vlasnike Dual SIM uređaja.