Facebook oglašavanje je iz dana u dan sve potrebnije, jer je važan alat za postizanje dobrih rezultata u digital marketingu. Ako ovladate veštinama korišćenja Facebook oglašavanja uz adekvatno targetiranje i kreativne FB stranice možete povećati zaradu bilo kog biznisa.

facebook ACADEMY

Šta su Facebook reklame?

To su  linkovi, zanimljivi tekstovi, fotografije, koje se na Facebook zidu pojavljuju kao sponzorisani („sponsored”) među objavama Vaših prijatelja, kao i sa desne strane početne strane Facebooka.

Šta reklamirati na Facebooku?

Na Facebooku možete da reklamirate skoro sve što Vam padne na pamet: svoju Facebook stranicu, svoj web sajt, događaj koji se bliži, a koji Vam je važan za poslovanje, svoj proizvod, uslugu, video, odnosno sve ono čime se bavite.

Koliko to košta?

Odgovor je: koliko god želite. Možete ograničiti budžet na bilo koju sumu, i preko željenog iznosa Facebook vam više neće skidati novac sa računa/kartice. Kada kreirate reklamu, ona se prikazuje korisnicima Facebooka, i svaki put kada neko na nju klikne, na vaš račun se dodaje na primer 5 centi. Ako ste budžet ograničili na 10 evra dnevno, reklama će prestati da se prikazuje kada se registruje 200 klikova.

Zašto ne bi trebalo da sumnjate u reklamiranje na Facebooku?

Facebook je objavio da ima preko milijardu i po korisnika, dakle više od četvrtine svetske populacije!

U Srbiji ovu društvenu mrežu koristi oko 3 miliona ljudi, koji su vaši potencijalni kupci.

Na Facebooku je registrovano 50 miliona biznis stranica i sve su aktivne.

Na Facebooku se pregleda 8 milijardi videa dnevno (važno je napomenuti da FB pod pregledom smatra 3+ sekunde od odgledanog videa).

700 miliona ljudi koristi mesendžer aplikaciju, dok 44% aktivnih korisnika Facebooka prati svoj omiljeni brend na ovoj popularnoj društvenoj mreži.

Još sumnjate u Facebook oglašavanje?

Da li ste znali da Vam sada Facebook dozvoljava da svoju reklamu prikažete samo onima koji odgovaraju opisu Vašeg idealnog kupca? I ne samo to, ukoliko imate bazu emailova postojećih kupaca, možete na Facebooku da podesite da se samo njima reklama prikazuje.

Čak možete iskoristiti tu listu i uneti je u Facebook alat da izabere korisnike koji su slični Vašim postojećim kupcima i da samo njima prikazuje FB reklamu.

Poslednja istraživanja pokazuju kako sve više potrošača odlazi na društvene mreže da bi se informisali o nekom proizvodu, pre nego uopšte što odluče da li će ga kupiti.

facebookadvertising_fidkye

Još nemate svoju biznis stranicu? Da li Vas je potrebno još ubeđivati?

Reklamiranje na Facebooku nije nešto oko čega uopšte treba da razmišljate. Činjenica je da su potršači na društvenim mrežama. Jedna od četiri osobe  kupi makar jednu stvar online nedeljno, 70% korisnika Facebooka se uloguje na svoj profil svakodnevno, i to preko svog mobilnog telefona, čak 1500 puta nedeljno.

Povežite se svojim potrošačima jer marketing je tamo gde je njihova pažnja: na Facebooku, na interentu. Mnogi zaboravljaju da se i tradicionalni mediji , tv i novine, nalaze na internetu. I oni su u koraku sa razvojem digitalne ere.

Treba Vam pomoć oko pravljenja Facebook reklame?

Do korisne Facebook reklame možete doći tako što ćete ili naučiti koji tip reklame da odabrete, sa kojom slikom i tesktom da se reklamirate itd. Ili ćete jednostavno angažovati nekoga ko će da Vam napravi i podesi reklamu.

Predlažemo da naučite veštine upravljanja FB stranicom i da posle sami razvijate svoj ili tuđi biznis i dodatno zaradite. Zbog toga je Eduka plus u Nišu osmislila program FACEBOOK AKADEMIJA, kojim, u zavisnosti od nivoa vašeg znanja o Facebooku, sa licenciranim FACEBOOK marketing menadžerom, postajete pravi FB marketar.