Fotografije na Facebook-u od danas su se promenile i postale još bolje, jer popularna društvena mreža je pokrenula opciju koja korisnicima omogućava deljenje i prikazivanje slika snimljenih pod uglom od 360 stepeni.

Ova funkcija je veoma slična video snimcima od 360 stepeni koje je Facebook uveo pre nekoliko meseci. Što se nove funkcije tiče, korisnici će moći da gledaju fotke iz drugog ugla, jednostavno rotirajući fotografiju prstom, ili kursorom, kao i držanjem mobilnog telefona pod drugim uglom odnosno okretanjem pametnog telefona.

360-photos

Facebook-ova nova aplikacija podržava objavljivanje panormaskih fotografija  u „360 efektu“ snimljene specijalnim kamerama, ali i svim današnjim pametnim telefonima koji podržavaju ovu opciju. Takođe, fotografije će moći da se gledaju i putem VR naočara kao što su Samsung Gear VR, Oculus VR i druge.

Kako izgledaju te fotografije možete videti na profilu Mark Zuckerberg-a koji je podelio fotografiju u „360 efektu“ sa vrha Svetskog trgovinskog centra.

Prema procenama menadžera socijalnih mreža, nova Facebook opcija će svakako promeniti način komunikacije među korisnicima, kao što je to pre 10 godina učinila mogućnost deljenja obične fotografije na ovoj društvenoj mreži.

Već sada možete da vidite slike svemirske stanice NASA i doživeti „puno“ iskustvo“ ili da posmatrate masu od 100.000 Paul McCartney fanova na njegovom koncertu  i koji je već imao tu čast da isproba novu Facebook opciju.

paul-feed

Ovo je samo još jedan Facebook-ov pokušaj da svoju društvenu mrežu prilagodi sve popularnijoj virtuelnoj stvarnosti i uređajima koji to omogućavaju, što će definitivno uticati na reklamiranje na Facebooku, ali i na druge društvene mreže kao što su Twitter i Instagram. I one će se, zaključuju stručnjaci društvenih medija, prilagođavati virtuelnoj stvarnosti i tzv. bioskopskom doživljaju prostora.