Više od trećine stanovništva Evrope ne poseduje digitalne veštine, a kako stručnjaci procenjuju 90% poslova u budućnosti će zahtevati poznavanje informaciono – komunikacionih tehnologija.

Ovo su činjenice koje idu u prilog Digital Marketing Menadžerima koji će i narednih godina brzo dolaziti do dobro plaćenih poslova.

10 poslova koje rade Digital Marketing Menadžeri

S obzirom na to da dobro poznaju oblast digital marketinga i barataju veštinama među kojima su interent marketing menadžer, online menadžer prodaje, copywriter, administrator društvenih mreža, SEO administator, Google AdWords administrator, social media manager, web analitičar, bloger, SEO copywriter itd. mogu da apliciraju za razne poslove na tržištu rada.

Na vrhu hijerarhijskog nivoa stručnog zvanja su Creative Director, Director of Social Media, Director of Social Media Marketing, Manager of Social Media Communications.

Glavna prednost Digital Marketing Menadžera je što ne mora da radi za jednog poslodavca. Najčešće radi za nekoliko stranih firmi i svoj rad naplaćuje prema satu ili danu. Većina njih radi za nekog dugoročno i za nekoliko firmi honorarno čime povećavaju svoju zaradu.

make-money-online

 

Zarada Digital Marketing Menadžera

Prema Forbsovom istraživanju, Digital Marketing Menadžeri trenutno preko sajtova za traženje poslova u proseku mogu da zarade 50 dolara po satu.

Zarada po satu:

Marketing menadžeri $ 46 – 52
Pisci – blogeri $ 25 – 30
Podučavanje $ 20 – 28
Knjigovođe $ 16 – 30
Društveni mediji $ 20 – 25
Osiguranje oko $ 28
Asistenti $ 17 – 20
Grafički dizajneri $ 21+
Projekt menadžeri $ 34 – 46
Web developeri $ 36 – 43

Kako mogu da se zaposle Digital Marketing menadžeri

Digital Marketing Menadžeri svoje poslovanje predstavalju obično svojim imenom i prezimenom na sajtu koji na početku karijere reklamiraju blogovanjem, kao i na društvenim i poslovnim mrežama.

Što im je portfolio bolji odnosno obuhvata više prezentacija njihovog rada, vremenom će se plasirati u krug uspešnih, traženih i proverenih online stručnjaka, a onda i birati domaće i strane poslodavce.

Po završenom poslu strani poslodavci im obično uplaćuju novac iz inostranstva preko Payoneer-a, PayPal-a, Skrill-a i devzinog računa.

job-search

Na kojim sajtovima Digital Marketing Menadžeri pronalaze posao?

Upwork

Ova platforma ima više od milion i po klijenata (nekada oDesk) i nudi kratkoročne i dugoročne projekte za koje Digital Marketing Menadžeri mogu biti plaćeni na sat ili po projektu. Ovde posao mogu da pronađu i početnici i eksperti.

Freelancer 

Ovaj sajt nudi dosta poslova, a specifičan je po tome što se freelanceri međusobno nadmeću i dokazuju svoje sposobnosti.

Elance

Jedna od najpopularnijih platformi kod nas jer omogućava lako kreirane naloga i sadrži dobar platni zaštiti sistem koji garantuje da će angažovani preko ovog sajta biti plaćeni za posao koji su obavili.

Naravno, postoji još mnogo sajtova za Digital Marketing Menadžere o kojima smo pisali OVDE.