Google je na svoju Now On Tap opciju na Androidu dodao još neke mogućnosti, koje su odmah oduševile korisnike.

Naime, najnovija nadogradnja aplikacije omogućava brz prevod bilo kog teksta koji se nalazi na ekranu vašeg telefona. Bilo da čitate tekst na nekoj stranici ili ste otvorili dokument, pa čak i ako pregledate mape u potrazi za nekom adresom, Google vam nudi jednostavan način za njihov prevod. Dovoljno je samo držati stisnutim taster za početni ekran i pričekati da se pojavi opcija „Translate this screen card“, kako bi se aplikacija prevela tekst na jezik koji je na vašem telefonu postavljen kao zadati.

google

Iz Google-a kažu da će u budućnosti biti moguće prevesti više od jednog jezika istovremeno, a trenutno je moguće prevoditi tekstove na telefonima koji kao zadati jezik imaju engleski, francuski, italijanski, nemački, španski, portugalski i ruski.

Osim ove opcije, novi, nadograđeni Now on Tap nudiće i nove načine za otkrivanje zanimljivoga sadržaja, prigodno nazvan „Discover Mode“. Kad dotaknete tu ikonu, moći ćete da povežete sadržaj koji vam se sviđa s YouTube-a ili članke koji su vam ranije bili zanimljivi, kako biste u budućnosti lakše dolazili do sličnog sadržaja.

google

Osim toga, još jedna opcija omogućiće vizuelnu pretragu i to na način da koristite kameru svog telefona kako bi prepoznali poznate objekte, o kojima biste onda mogli da saznate još informacija. Ta opcija se proširuje i u planu je da obuhvata i QR kodove. To znači da biste ubuduće mogli tokom kupovine kamerom telefona preći preko barkoda određenoga proizvoda, kako biste dobili dodatne informacije, od cene, do iskustava drugih korisnika.