Pre dve decenije odnosi sa javnošću (PR – public relations) u velikom preduzeću bili su prava retkost. Međutim, potrebe tržišta su se menjale, pa je danas osoba za odnose s javnošću sastavni deo svakog ozbiljnog biznisa i „lice“ kompanije. Kako poslednjih godina internet preuzima sve veću ulogu u marketing poslovanju stvoreno je novo zanimanje – Community manager ili menadžer online zajednice.

Community-management-iDeasRH1

ŠTA JE COMMUNITY MANAGER?

Community manager odlučuje koja vrsta internet marketinga je neophodna poslovanju jednog ili više preduzeća, otvara brend profile tih kompanija na društvenim mrežama i njihov je administrator. To znači da community manager poznaje sve prednosti i mane interneta i jednostavno „živi na njemu“. Kao što je PR menager „lice“ kompanije, tako je community manager njen „glas“.

Community-Manager

ZADUŽENJA COMMUNITY MANAGER-a

Svakodnevno vešto osmišljava i kreira sadržaj postova na društvenim mrežama, piše blogove, aktivno komunicira sa korisnicima i podstiče ih na aktivnost, ali i konstantno radi na sebi i prati nove pravce i tendencije, alatke i aplikacije za poboljšanje online prisustva.

Zadatak community managera je da stvara sadžaj koji će biti interesantan, koristan, zanimljiv, istinit i dovoljno vredan za korisnika društvenih mreža, koji će to nagraditi svojom pažnjom, lajkom ili komentarom. Na taj način on ojačava brend i imidž poslovanja kompanije koju zastupa.

Community_Management_2-700x460

Community manager ima dužnost da brend predstavi u najboljem svetlu u online svetu i najčešće plasira skriveni sadržaj koji nije direktno povezan sa kompanijom. Naime, on promoviše lifestyle koji je povezan sa brendom, odnosno sa proizvodom ili uslugom koji kompanija reklamira na internetu.

Njegovo radno vreme zavisi od ritma zajednice fanova i followera i u najkraćem roku odgovara na njihova pitanja.  Na osnovu ponašanja i navika svojih korisnika planira strategiju nastupa na društvenim mrežama. Dobar community manager za mesec dana može da poveća posetu veb stranici kompanije koju zastupa za 30%.

Social-Media-Manager-y-Community-Manager

Ipak, ozbiljnije kompanije pored community managera zapošljavaju i social media managera koji je zadužen za planiranje strategije nastupa na mrežama i za budžetski deo. U Srbiji oba posla radi jedna osoba, ali veće su šanse da će rezultat biti bolji ako ovaj posao obavljaju dve osobe. Edukujte se kod Eduke za oba zanimanja.