REKLAMIRANJE NA INSTAGRAMU

Oglašavanje na društvenoj mreži Instagram stiglo je i u Srbiju. Reklamiranje u vidu fotografija, animacija i kratkih videa od početka oktobra 2015. dostupno je u gotovo svim zemljama sveta, a procene su da u Srbiji reklama može da dosegne do 300.000 korisnika u kategorijama iznad 13 i 18 godina.

instagram-logo

Instagram oglašavanje je u Americi dostupno od 2013. godine, a prvu reklamu objavio je brend satova Michael Kors. Aktiviranjem ove usluge u zemljama širom sveta Instagram bi u narednih godinu dana trebalo da ostvari prihod od 595 miliona dolara, a 2017. godine od 2,81 milijardi dolara, procenjuje istraživačka kompanija eMarketer.

Instagram ima oko 300 miliona aktivnih korisnika širom sveta, a ova mreža popularno je mesto za plasiranje brendova. Analiza GlobalWebIndex-a pokazuje da 53 odsto korisnika Instagrama prati omiljene brendove na ovoj mreži, a čak 44 odsto učestvuje u istraživanjima brendova.

social-icons

INSTAGRAM JE JOŠ JEDAN BESPLATAN ALAT ZA POBOLJŠANJE PRODAJE

Novi reklamni formati Instagrama su fotografije u formatu portreta ili pejzaža, video reklame (koje sada traju duže 30 sekundi) i uvedeno je direktno upućivanje web korisnika na kupovine.

Poznati srpski blofer i preduzetnik Marko Pilar kaže da je Instagram  platforma koja omogućava svima da za vrlo kratko vreme i na zabavan način vide ko ste Vi i čime se bavite. Razna istraživanja su pokazala da su uzrasti raznovrsni, da su oba pola prisutna, kao i da većina korisnika ima između 18 i 34 godina.

instagram-pour-les-restaurants

U budućnosti Instagram će koristiti i oni stariji, koji su možda pre vaša ciljna grupa. U međuvremenu, preko ove društvene mreže možete svoje korisnike da uputite na ostale društvene mreže i da gradite reklamnu kampanju na svim društvenim mrežama. Vaš brend zaslužuje da bude na svim dostupnim reklamnim kanalima, zar ne?

Naš savet je da iskoristite prednosti današnjeg internet marketinga i pored ostalih društvenih mreža upotrebite i Instagram, kako bi između ostalog, za nekoliko minuta na najbolji vizuelan način unapredili svoje poslovanje.