I Instagram je alat za poboljšanje prodaje

REKLAMIRANJE NA INSTAGRAMU

Oglašavanje na društvenoj mreži Instagram stiglo je i u Srbiju. Reklamiranje u vidu fotografija, animacija i kratkih videa od početka oktobra 2015. dostupno je u gotovo svim zemljama sveta, a procene su da u Srbiji reklama može da dosegne do 300.000 korisnika u kategorijama iznad 13 i 18 godina.

instagram-logo

Instagram oglašavanje je u Americi dostupno od 2013. godine, a prvu reklamu objavio je brend satova Michael Kors. Aktiviranjem ove usluge u zemljama širom sveta Instagram bi u narednih godinu dana trebalo da ostvari prihod od 595 miliona dolara, a 2017. godine od 2,81 milijardi dolara, procenjuje istraživačka kompanija eMarketer.

Instagram ima oko 300 miliona aktivnih korisnika širom sveta, a ova mreža popularno je mesto za plasiranje brendova. Analiza GlobalWebIndex-a pokazuje da 53 odsto korisnika Instagrama prati omiljene brendove na ovoj mreži, a čak 44 odsto učestvuje u istraživanjima brendova.

social-icons

INSTAGRAM JE JOŠ JEDAN BESPLATAN ALAT ZA POBOLJŠANJE PRODAJE

Novi reklamni formati Instagrama su fotografije u formatu portreta ili pejzaža, video reklame (koje sada traju duže 30 sekundi) i uvedeno je direktno upućivanje web korisnika na kupovine.

Poznati srpski blofer i preduzetnik Marko Pilar kaže da je Instagram  platforma koja omogućava svima da za vrlo kratko vreme i na zabavan način vide ko ste Vi i čime se bavite. Razna istraživanja su pokazala da su uzrasti raznovrsni, da su oba pola prisutna, kao i da većina korisnika ima između 18 i 34 godina.

instagram-pour-les-restaurants

U budućnosti Instagram će koristiti i oni stariji, koji su možda pre vaša ciljna grupa. U međuvremenu, preko ove društvene mreže možete svoje korisnike da uputite na ostale društvene mreže i da gradite reklamnu kampanju na svim društvenim mrežama. Vaš brend zaslužuje da bude na svim dostupnim reklamnim kanalima, zar ne?

Naš savet je da iskoristite prednosti današnjeg internet marketinga i pored ostalih društvenih mreža upotrebite i Instagram, kako bi između ostalog, za nekoliko minuta na najbolji vizuelan način unapredili svoje poslovanje.

Pročitajte takođe

posao cv greske

Deset najčešćih CV grešaka koje moraš izbeći!

Našao si posao za koji stvarno želiš da apliciraš. ZNAŠ da ćeš biti savršen za …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *