DA LI NAM JE POTREBAN INTERNET MARKETING? 

Stalno čujemo  ljude kako govore da je naša budućnost u ekspanziji Internet poslovanja… Ali, može se reći  da to nije budućnost, već sadašnjost!


kobi_ozel_seo_optimizasyonu

Web egzistencija više nije novina i privilegija moćnih kompanija, već je neminovnost, nešto što je neophodno svakoj kompaniji. Odavno više nije dovoljno samo izaći u susret potrebama i željama klijenata, mnogo je veći problem kako ih zadržati. Internet  je u poslednjih 10 godina pokazao ogroman rast u broju korisnika. Svi danas očekuju brze i merljive rezultate, jefintinija ulaganja, i mogućnost brzog privlačenja novih grupa korisnika – to je sve ono što Internet kao medij može da pruži.

INTERNET I DRUŠTVENE MREŽE KAO REKLAMA 

Mnogi pojedinci i firme se reklamiraju putem raznih servisa kako bi povećali svoj značaj, profit i proširili bazu svojih klijenata i/ili korisnika usluga i kupaca proizvoda. Reklamiranje je put do kupaca, klijenata, fanova, posetilaca, biznisa, put do zarade. O reklamiranju se mora razmišljati u svakoj fazi poslovanja. Sve uspešne kompanije pored sadržajnih i interaktivnih web sajtova, koriste i društvene mreže i na taj način vrtoglavo povećavaju broj svojih klijenata.

internet-marketing

Društvene mreže su prosto mesta gde se kreiraju stavovi i mišljenja, tamo nema cenzure, to su mesta gde se svi slobodno izražavaju. Kako se broj korisnika interneta i društvenih mreža povećava neverovatnom brzinom, otvaraju se nove mogućnosti, kako za reklamiranje i proširenje posla, tako i za zarade, koje mogu biti jako primamljive, samo ako znate na pravi način da koristite prednosti ove globalne mreže. Verovatno ste već čuli onu priču – Ko može da pliva u parama? Odgovor je – Onaj koji može da opslužuje mase (npr. Bil Gejts sa svojim proizvodima).

MOGUĆNOSTI ZARADE NA INTERNETU SU SVE VEĆE 

Toliko slušamo o internetu, društvenim mrežama, o tome kako pojedinci dosta zarađuju baveći se upravo internet marketingom, pa nam to prosto nameće određena pitanja. Pitamo se da li je to zaista moguće, da li možemo preko interneta ostvariti ikakvu zaradu, da li je to realno i dostupno ljudima? Odgovor je– DA, moguće je!

Online-marketing

Svi mi koristimo internet, u ove ili one svrhe, ali, za korišćenje interneta u cilju ostvarenja zarade, moramo ponešto i naučiti o tome. Da se razumemo, čarobna formula za uspeh ovde ne postoji, potreban je samo rad, stalno usavršavanje i edukacija. Ulažite u sebe, u svoje znanje, mogućnosti za osvajanje i usvajanje znanja su baš zahvaljujući Internetu, nikad veće. Dakle, što više znanja, šansa za bolji, lakši i kreativniji posao raste. Za uspešan nastup i posao na Internetu, niko ne traži diplomu prestižnog fakulteta, ono što se traži je upotrebljivo znanje. Zarada preko interneta je moguća i realna.