Facebook Live, koji omogućava Facebook mobilnim korisnicima da emituju video uživo preko Facebook aplikacije na svojim telefonima, pokrenut je na iOS platformi u SAD početkom februara. Danas i Android korisnici mogu da prave i emituju svoje sopstvene video snimke.

fblive

Kako da podelite video uživo preko Facebook Live na pametnom telefonu?

  •  Na vrhu News Feed-a svoje Facebook aplikacije dodirnite „Šta ti je na umu?“
  •  Dodirnite ikonu Live Video (ikona na kojoj je osoba sa emitorskim signalom oko glave)
  • Opišite ukrtko svoj video (nije obavezno)
  • Izaberite svoju ciljnu publiku (javnost, prijatelji itd.)
  • Dodirnite Go Live i započnite emitovanje uživo
  • Kada završite sa emitovanjem, dodirnite Finish

Važno je napomenuti da je maksimalna dužina video snimka za Facebook Live 30 minuta.

Za vreme direktnog prenosa Facebook Live, moći ćete da vidite ukupan broj gledalaca, imena vaših Facebook prijatelja koji gledaju emitovanje uživo i moći ćete da odgovorite u realnom vremenu na komentare publike.

fb live

Kada završite svoj direktan prenos, video je automatski sačuvan na vaš Facebook profil kao normalan video snimak. Možete izabrati opciju da izbrišete video ili da ga zadržite na svom zidu, tako da vaši prijatelji mogu pogledati snimak kasnije.

Ako tokom emitovanja uživo, pronađete neki virus ili vam se jednostavno ne sviđa komentar nekog gledaoca, možete ga blokirati i ukloniti sa svoje liste. Da biste blokirali gledaoca, dodirnite njegovu profilnu sliku pored njegovog komentara i dodirnite Block.

Video snimci vaših prijatelja snimljeni uživo kao i snimci javnih ličnosti koje pratite će se pojaviti pravo u opciji News Feed. Da biste dobili obaveštenje kada neko koga pratite uživo emituje neki video, dodirnite Subscribe dugme dok gledate neki od njegovih video snimaka uživo. Ako koristite Facebook da reklamirate svoj brend ili radi biznisa, Facebook Live je takođe dostupan za verifikovane stranice.