Živimo u svetu IT tehnologija kada se sve oko nas menja velikom brzinom. U tom svetu prevelikog izbora, kada imalo malo vremena, često se pitamo kako da se izborimo sa stalnim novinama i kako da osiguramo svoju budućnost. Pitanje koje često postavljamo sebi je: Da li ću pronaći posao koji mi odgovara?

Pronaći dobar, perspektivan, i, pre svega, stalan posao, deluje kao nemoguća misija. Napredak tehnologije, tržišta i sam razvoj društva ulazi u sve sfere života. Gotovo je nemoguće zamisliti jedan naš dan bez upotrebe kompjutera i interneta. U Srbiji skoro tri miliona ljudi koristi internet. To je onda i ogroman potencijal za nova zanimanja, koja su sve potrebnija i traženija.

Izbor-zanimanja-2

KOJI SU TO POSLOVI KOJI PRIVLAČE PAŽNJU POSLODAVACA?

Novo doba donovi velike promene. Ako pogledamo statistiku najtraženijih poslova na Infostudu videćemo da su među najtraženijim zanimanjima: poslovni administratori, marketing menadžeri, digitalni menadžeri, poslovni sekretari, finansijski analitičari. U mnogih firmama malo je stručnjaka ovog profila.

Mnogi su ovu šansu iskoristili i pronašli sebi perspektivan posao. Sada dobro zarađuju. Na primer: prosečna plata jednog finansijskog analitičara iznosi 60.000 dinara, a to je mnogo više iznad prosečne plate u Srbiji.

libri

Stanje na tržištu je takvo da se za svako radno mesto prijavljuju desetine, pa čak i stotine kandidata. Tržište rada funkcioniše isto kao i tržište roba i usluga. Modifikovanjem, prilagođavanjem svojih sposobnosti i znanja, uz stalno učenje i usavršavanje, vi sebe uspešno plasirate na tržište rada. Jedino kroz praktične obuke, moguće je učiniti sebe primamljivim današnjim poslodavcima. Stalna edukacija i usavršavanje će povećati naše samopouzdanje. Ako imate jasnu viziju ciljeva i planova koje želite da postignete, šanse da uspete biće veće.