Kada je reč o potrazi za odgovorima ili informacijama na Internetu, Google je opcija koju često koristimo. Milioni ljudi ga koriste svakog dana, ali samo nekolicina zna za sve njegove mogućnosti.

Sledi lista odličnih usluga i aplikacija koje ovaj moćni pretraživač nudi.

Google Translate app aplikacija je za one koji vole putovanja. Samo uperite kameru ka tekstu koji treba da prevedete, i uz pomoć ove aplikacije odmah ćete ga prevesti na bilo koji jezik. Vrlo korisno!

Gmailify Ova aplikacija dozvoljava vam da kombinujete mejl naloge kao što su Outlook.com, Yahoo! ili Aol, i to sve spojite u jedan Gmail inbox.

Google Scholar je pretraživač uz pomoć kojeg možete da pretražujete naučnu i stručnu literaturu. Rezultati ovog pretraživača mogu da sadrže citate iz udžbenika, naučnih radova i časopisa.

Google Keep je aplikacija za kreiranje svetlih, šarenih beležaka. Više nikad nećete zaboraviti da uradite nešto važno.

Google Sky Koristite ovu aplikaciju da vidite svemir kao da ga gledate kroz najbolji mogući teleskop. Pomoću ove aplikacije možete bukvalno da šetate Mlečnim putem i upoznate se sa najnovijim studijama.

Google Fonts je pretraživač koji vam pomaže da pronađete najbolje fontove za svoje projekte.

Google Art Project Ako ste zaljubljenik u umetnost, ne bi trebalo da propustite ovu aplikaciju. Iskoristite šansu da otkrijete i vidite poznata umetnička dela online i njihove najneverovatnije detalje.

Think with Google Ako želite da budete u toku sa najnovijim naučnim istraživanjima i njihovim rezultatima, trendovima u potrošnji i najnovijim uvidima u polje marketinga, onda je ova aplikacija prava stvar za vas.

Google Trends Ako želite da budete u toku sa najnovijim trendovima u pretragama ova aplikacija vam pruža mogućnost da vidite koji su upiti trenutno najpopularniji na Google.

Google Sound Search je aplikacija za prepoznavanje muzike, i slična je Shazam-u. Otkriće vam koju pesmu slušate kroz nekoliko sekundi.

Izvor: BIZLife/Venturebeat