PREKVALIFIKACIJA – ŠTA VI MISLITE O TOME? 

„U svetu koji se danas tako brzo menja više nije toliko važno šta znate jer je vaše znanje često zastarelo.
Važno je koliko brzo učite.“  – 
Robert Kiosaki


nezaposlenost

 

Živimo u svetu brzih promena i brzog načina života. Savremeno doba je nametnulo potrebu da se kroz ceo život obučavamo i usavršavamo ukoliko želimo da budemo uspešni u onome što radimo i izgradimo sebe kao kompletnu i svestranu ličnost. Nažalost, formalno obrazovanje se sporije menja i često nije u skladu sa potrebama modernog društva. Iz tog razloga, sve je rasprostranjeniji stav da su učenje i stalni razvoj kroz život postali neophodni.

KAKO SE ODLUČITI ZA PREKVALIFIKACIJU?

Za početak, nemojte na prekvalifikaciju ili dokvalifikaciju gledati kao na ‘nužno zlo’. U vreme kada se mnoga zanimanja menjaju ili nestaju, dobro je usavršavati postojeće veštine i nadograđivati znanje. Osim toga, prekvalifikacija vam može vratiti samopouzdanje – osetićete se korisno jer radite nešto za sebe. Prekvalifikacija je postala svetlo na kraju tunela, pre svega za dugotrajno nezaposlene. Sve je više i visokoobrazovanih ljudi, koji su svoje, mukom stečene diplome, okačili o klin, pa su hrabro okrenuli novu stranicu u karijeri.

Laarn

ODABERITE PRAVU OBUKU ILI KURS

Nakon što rešite da učinite nešto za sebe, da se prekvalifikujete i napokon počnete da radite posao koji želite i volite, veoma je važno da izaberete kvalitetan program obuke koji će vam zaista pružiti ona znanja zbog kojih ste i došli. U skladu sa tim, prvo što treba da uradite jeste da se raspitate o samom programu, o predavačima, organizatoru. Ako možete, kontaktirajte nekog njihovog ranijeg korisnika, da saznate informacije “iz prve ruke”. Kada prikupite dovoljno informacija, možete početi sa svojim usavršavanjem.

igor_nko (copypaster die)

NEOPHODNO JE ULAGANJE, ALI SE ISPLATI

Sada već sigurno razmišljate da li ćete imati novca za takvu investiciju. Na umu bi trebalo da imate da je ovo ulaganje koje će vrlo brzo da se isplati i to na duge staze. Kako biste što više napredovali u životu, promenite svoju filozofiju iz potrošačke u investicionu. Dakle, ulažite u svoje znanje, uvećavajte ga i koristite na najbolji način, jer će vam ono povratiti investiciju.