YouTube ima ima veliki broj opcija za koje možda niste ni znali, a koji mogu da vam budu od velike koristi. Jedan od takvih je i opcija koja vam omogućava da snimate sve ono što radite na računaru (Free Screencast Recorder).

REC

Bilo da želite da pokažete svetu kako radi neka aplikacija ili da, na primer, starijim članovima porodice objasnite kako da koriste Skype, opcija Youtube za snimanje ekrana na računaru vam može dobro doći.

Ono što bi trebalo da uradite jeste da posetite live streaming events stranicu (live streaming events page) i kliknete na Enable live streaming. Nakon toga ćete morati da prođete kratak proces verifikacije. Kada završite sa tim, kliknite na Create live event, ne brinite, nećete uživo prenositi ono što radite na računaru. To možete naknadno aktivirati ako želite.

slika1

Upišite željeno ime i izaberite Private ili Unlisted opciju iz padajućeg menija na desnoj strani. Kada budete bili spremni, kliknite na Go Live Now. YouTube će od vas zatražiti da odobrite pristup kameri i mikrofonu, mada, po želji, ovo takođe možete deaktivirati.

Kada dođete do Hangouts prozora, kliknite na Screenshare ikonu i izaberite celu površinu ekrana ili jedan od prozora koji je trenutno otvoren. Na kraju, kliknite na Share i spremni ste. Za početak snimanja kliknite na Start broadcast, a za kraj snimanja Stop broadcast. Video će biti sačuvan na vašem YouTube profilu.

Izvor: Gizmodo