IKT industrija je u konstantnom razvoju i svi bi želeli da ugrabe deo tog finansijskog kolača za sebe. Dobra vest je da ne morate da znate da kodirate da biste našli posao u ovoj oblasti.

Poslednjih 10 godina izumrla su mnoga zanimanja i zanati, a izrodile se nove poslovne prilike samo za najbrže i najprilagodljivije na tržištu rada.

Upravnici su postali menadžeri, kadrovsko je sada HR, a marketinške agencije su većinom prigrlile i digitalni marketing kako bi opstale na tržištu. Zbog svih ovih promena i sve veće popularnosti interneta i društvenih mreža, svi učesnici na tržištu su primorani da za kratko vreme osmisle svoju digital marketing strategiju, odnosno nastup na internetu i društvenim mrežama.

Ovo je dovelo do novih zanimanja i potpuno novih šansi za sve marketing stručnjake i entuzijaste.

Više od trećine stanovništva Evrope ne poseduje digitalne veštine, a kako stručnjaci procenjuju 90% poslova u budućnosti će zahtevati poznavanje informaciono – komunikacionih tehnologija.

Ovo su činjenice koje idu u prilog Digital Marketing Menadžerima koji će i narednih godina brzo dolaziti do dobro plaćenih poslova.

10 poslova koje rade Digital Marketing Menadžeri

S obzirom na to da dobro poznaju oblast digital marketinga i barataju veštinama među kojima su interent marketing menadžer, online menadžer prodaje, copywriter, administrator društvenih mreža, SEO administator, Google AdWords administrator, social media manager, web analitičar, bloger, SEO copywriter itd. mogu da apliciraju za razne poslove na tržištu rada.

Na vrhu hijerarhijskog nivoa stručnog zvanja su Creative Director, Director of Social Media, Director of Social Media Marketing, Manager of Social Media Communications.

Glavna prednost Digital Marketing Menadžera je što ne mora da radi za jednog poslodavca. Najčešće radi za nekoliko stranih firmi i svoj rad naplaćuje prema satu ili danu. Većina njih radi za nekog dugoročno i za nekoliko firmi honorarno čime povećavaju svoju zaradu.

Upravo zato krajem maja škola Eduka plus u Nišu organizuje kurs Digital Marketing Menadžer i planira da svoje učesnike osposobi za novo tržište rada i poveća zapošljivost stručnih kadrova dajući im nove veštine iz oblasti digital marketinga.

Tim povodom stručnjaci digital marketinga će održati dva besplatna promotivna časa kursa Digital Makreting Menadžer.

Više informacija možete saznati na sledećem linku, a prijave (zbog ograničenog mesta u učionici) slati u inbox FB stranice Eduka plus u Nišu.