„Nelt Grupa“ planira prihod od 500 mil EUR – Kompanija zainteresovana za pokretanje nove proizvodnje, razmatraju i firme u restrukturiranju

„Nelt Grupa“ planira prihod od 500 mil EUR – Kompanija zainteresovana za pokretanje nove proizvodnje, razmatraju i firme u restrukturiranju
Sreda, 24. 09. 2014.|14:43 | Izvor: eKapija

Miloš Jelić „Nelt Grupa“ planira da u ovoj godini ostvari prihod od 500 mil EUR, a namera je da promet u 2020. dostigne 1 mlrd EUR. To će, kako je rečeno na današnjoj konferenciji za medije, uspeti uz pomoć nove organizacione strukture, širenja portofolia, povećane aktivnosti u zemljama u ukruženju, a razmišljaju i o pokretanju nove proizvodnje.
– U našoj strategiji do 2020. godine stoji da osim „Neoplante“ pokrenemo još neku proizvodnju. Da li će to biti u Srbiji, nekoj državi u regionu ili na nekom drugom mestu, odlučićemo u zavisonosti od prilika. S obzirom na to da smo dobri u distribuciji, ako proizvodnja bude difinisana prema potrebama tržišta, sigurni smo da ćemo imati dobar rezultat. O tome da li će to biti grinfild, akvizicija ili merdžovanje još nismo doneli odluku – izjavio je Miloš Jelić, izvršni direktor „Nelt Grupe“.

On je rekao da razmatraju i kupovinu nekog od ponuđenih državnih preduzeća. Interesantni su im proizvođači hrane, i kako je objasnio, već su bili u prilici da se upoznaju sa informacijama o potencijalnim firmamama, ali još razmatraju najbolju opciju.

„Nelt Grupa“ osnovana je u oktobru 2013. godine, nakon više od dve decenije uspešnog poslovanja kompanije „Nelt Co“ iz Beograda, tokom kojih je firma postala lider u pružanju usluga u oblastima distribucije robe široke potrošnje, logističkih usluga i marketinga u distribuciji.

– Uspostavljanjem moderne organizacije, pod kapom „Nelt Grupe“, razvijeni su novi međusobni odnosi kompanija u vlasničkoj strukturi „Nelta“ i definisana je dugoročna strateška poslovna platforma. Danas devet kompanija u našem sastavu posluje u sedam zemalja na dva kontinenta, i zapošljava 3.500 osoba, ostvarujući uspešnu saradnju sa više od 40 principala – rekao je Miloš Jelić.

Strateški ugovori i budući planovi

Jelić je naveo da i u narednom periodu distribucija ostaje najznačajni deo poslovanja, kao i da planiraju da prošire portfolio u zemljama regiona i povećaju poslovanje u Africi.

– U ovoj godini su značajni ugovori sa kompanijom „Philip Morris Operations“ u Srbiji, kao i ugovori sa „Mars Foods“ i „Hochland“ u Bosni i Hercegovini i „Mama“ u Makedoniji – rekao je on.

Kako je navedeno na konferenciji, Afrika je perspektivno tržište, na dugoročnom planu. Proizvodi „Neoplante“ su plasirani u Angoli, a naredni korak je Zambija.

– U pregovorima smo sa domaćim proizvođačima o plasmanu njihove robe u Afriku, ali zasada nema zainteresovanih – rekao je Jelić.
„Nelt“ je ove godine u Africi započeo još jednu aktivnost – pružanje marketinških usluga u domenu izrade reklamnih panoa i štampe reklamnih rešenja, brendiranja vozila i izrade reklamnog materijala.

Ljudi

„Nelt Grupa“ je predstavila i novi menadžment – direktora za prodaju i distributivni marketing Stevana Popevića, direktorku lanca snabdevanja Draganu Škrbić, izvršnog direktora za strategije i razvoj biznisa Milana Radivojevića i direktorku HR sektora Marinu Mitić-Jekić.

Razvoj „Nelt“-a

„Nelt“ je osnovan 1992. godine kao kompanija čija je osnovna delatnost trgovina. Nakon četiri godine, postaje distributer multinacionalne korporacije „Procter&Gamble“, za područje tadašnje Savezne republike Jugoslavije. Nedugo potom, započinje distribuciju proizvoda poznatih svetskih kompanija „Kraft Foods“ (današnji „Mondelez“), „Wrigley“ i SSL, na teritoriji Srbije i Crne Gore.
baner1
U skladu sa ciljevima i željom za unapređenjem poslovanja, „Nelt“ proširuje svoju delatnost na pružanje logističkih usluga. Nadalje, 2007. kupovinom novosadske mesne industrije „Neoplanta“, opseg poslovanja širi se i na proizvodnju, a 2008. godine privatizuju i kompaniju „Javna skladišta Subotica“. Te godine počinje se sa pružanjem trade marketing usluga svojim principalima i trećim licima. Od 2012. godine, „Nelt“ koristi SAP.

Danas „Nelt“ kompanije posluju u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Makedoniji.

Od 2010. godine prisutna je na afričkom kontinentu, gde osniva firme u Angoli, Zambiji i Mozambiku, i brzo se pozicionira kao lider u poslovima distribucije i logistike u podsaharskom klasteru.

Među najvećim principalima i klijentima ove kompanije, nalaze se mnogobrojne internacionalne firme, kao što su: „Procter & Gamble“, „Wrigley“, „Mondelez“, „Mars“, „Dr. Oetker“, „Philip Morris“, „Reckitt Benckiser“, „Ball Packaging“, „Sebapharma“, „SC Johnson“ i druge.

Pročitajte takođe

ProCredit banka nastavlja podršku domaćoj poljoprivredi – Subvencionisani agro krediti i u 2018.

ProCredit banka nastavlja podršku domaćoj poljoprivredi – Subvencionisani agro krediti i u 2018. Izvor: eKapija …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *