Katar traži 4.000 medicinara – Počelo prijavljivanje u Srbiji
| Izvor: eKapija

Udruženje „Sestrinstvo“ je tokom prethodnih nedelja imalo nekoliko sastanaka sa zaposlenima kompanije „Brightstar comp“. Ova kompanije posluje unutar „Posejdon grupe“ obezbeđujući zaposlenje radnika različitih zanimanja. Najčešće zemlje za koje se zaposleni regrutuju putem ove kompanije stacionirane su na Arabijskom poluostrvu – Kuvajt, Saudijska Arabija, Katar i Ujedinjeni Arapski Emirati.
Usled nedostatka sestrinskog kadra koji je evidentan u celom svetu, zaposleni u „Brightstar“-u su odlučili da započnu regrutovanje medicinskih sestara sa teritorije Republike Srbije. Napravljena je saradnja sa najvećom medicinskom korporacijom „Hamad medical corp.“ sa sedištem u Kataru, objavljeno je na sajtu udruženja.

Tokom 2015. i 2016. godine u Kataru će biti izgrađene 3 nove bolnice, za zbrinjavanje žena i dece, ambulantne usluge i ustanovu za minimalnu invazivnu hirurgiju. Do kraja 2015. cilj je zapošljavanje blizu 4.000 medicinskih sestara.

Radnicima je obezbeđen smeštaj, plaćen godišnji odmor (broj dana godišnjeg odmora zavisi od pozicije i obrazovanja i u rasponu je od 35-50 dana. Vikend koji je petak i subota je uključen u trajanje godišnjeg odmora), dodatno plaćanje za prekovremene sate koji iznosi +50% od dnevnice, nakon dve godine rada nude besplatno školovanje, starost medicinskih sestara ne predstavlja problem. Smenske medicinske sestre mogu da imaju do 50 godina starosti, a odgovorne sestre i preko 60 godine starosti, licenciranje i ostvarenje prava na licencu za rad u Kataru, obezbeđenje od profesionalne greške, besplatan prevoz do posla i nazad, radna nedelja iznosi 40 radnih sati.
baner1
Poslodavci očekuju da se na konkurs jave fakultetski obrazovane medicinske sestre eventualno sa završenim strukovnim studijama (jer su njima obezbeđene pozicije rukovodećih sestara) sa najmanje 2 godine radnog iskustva sa solidnim znanjem engleskog jezika. Kompanija „Brightstar“ je obezbedila učenje engleskog jezika u trajanju od 10 nedelja. Cena ovog kursa je 125 evra i postoji mogućnost plaćanja u 2 rate.

Katar je jedna od najbogatijih zemalja na svetu sa statistički najmanjom stopom kriminala. Katar ima populaciju od 2,4 miliona stanovnika pri čemu najveći broj čine stranci. Pored maternjeg arapskog jezika u širokoj primeni je engleski jezik.

Svi zainteresovani mogu da se jave Udruženju „Sestrinstvo“.