Subotica subvencioniše kamate za kredite privrednika
| Izvor: Tanjug

Subotica (foto: subotica.rs) Grad Subotica namerava da subvencioniše kamate za kredite privrednika putem saradnje sa Garancijskim fondom Vojvodine, izjavio je član Gradskog veća zadužen za privredu Nebojša Daraboš.
baner1
On je u izjavi Tanjugu rekao da su uslovi za to stvoreni kroz usvajanje Odluke o unapređenju opšteg okvira za privređivanje na teritoriji grada, koja će se naći na sednici Skupštine grada zakazanoj za četvrtak. Usvajanje ove odluke, po njegovim rečima, stvara institucionalni okvir za pokretanje Fonda za razvoj privrede, gde će već ove godine biti opredeljeno 10 miliona dinara namenjenih za subvencionisanje kamata za kredite kod privrednika preko Garancijskog fonda Vojvodine.

– Oni su u julu otvorili liniju koja podrazumeva davanje garancija i za kredite koji se daju privredi, ne samo poljoprivredi i ženskom preduzetništvu. Mi smo morali čekati da se ta linija otvori – rekao je Daraboš Tanjugu.

Garancijski fond Vojvodine i Grad Subotica su još ranije ove godine uspostavili saradnju namenjenu subvencionisanju kamata za poljoprivredne kredite.