Banca Intesa počela da odobrava subvencionisane kredite za poljoprivredu
| Izvor: Beta

Banca Intesa je počela da odobrava kredite sa subvencionisanom kamatnom stopom za ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju. Te pozajmice se odobravaju u okviru ovogodišnjeg programa subvencionisanog kreditiranja sektora agrara koji se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Ponuđeni su kratkoročni i dugoročni dinarski krediti za ulaganja u stočarstvo, ratarstvo, voćarstvo i povrtarstvo i namenjeni nosiocima registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, zemljoradničkim zadrugama i pravnim licima registrovanim kao poljoprivredna gazdinstva, bez obzira da li su klijenti banke ili ne.

Subvencionisani krediti odobravaju se sa fiksnom kamatnom stopom od tri odsto na godišnjem nivou i mogu se koristiti za investicije u obrtna i osnovna sredstva, odnosno kupovinu repromaterijala, stočnog fonda, poljoprivredne mehanizacije i opreme, kao i nabavku stočne hrane.

Banca Intesa odobrava te kredite u maksimalnom iznosu do pet miliona dinara nosiocima registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, odnosno do 15 miliona dinara zadrugama, uz period otplate do tri godine i mogućnost korišćenja grejs perioda do godinu dana.