Za razvoj poslovne infrastrukture na lokalu još 130 miliona dinara – Rok za prijave 14. avgust
(Foto: Romolo Tavani/shutterstock) Ministarstvo privrede raspisalo je još jedan poziv lokalnim samoupravama za prijavu dodatnih infrastrukturnih projekata koji će se u ovoj godini finansirati u okviru Programa podrške razvoju poslovne infrastrukture, a za čiju realizaciju je izdvojeno 130 miliona dinara.

Prvi javni poziv za ovaj program, kažu u ministarstvu, raspisan je početkom godine, a nakon sprovedenih javnih nabavki za odobrene projekte ministarstvo je ostvarilo uštedu od 130 miliona dinara, te se ovaj javni poziv odnosi na raspodelu ušteđenih sredstava.

– U okviru ovog programa Ministarstvo privrede ove godine već sa 365,8 miliona dinara sufinansira 26 projekata izgradnje i obnove saobraćajne, komunalne, elektroenergetske, energetske i ostale infrastrukture i objekata u poslovnim zonama, kao i radove koji obezbeđuju dostupnost poslovnih zona i njihovog povezivanja sa okruženjem – kažu u Ministarstvu privrede.

Programom podrške razvoju poslovne infrastrukture u 2017. godini, koji se realizuje u cilju unapređenja privrednog ambijenta za poslovanje malih i velikih preduzeća, privlačenja investicija i otvaranja novih radnih mesta, Ministarstvo sufinansira projekte lokalnih samouprava u iznosima do 60% od vrednosti projekta, dok su gradovi i opštine u obavezi da finansiraju preostalu vrednost projekta.

Više informacija o ovom javnom pozivu, načinu sufinansiranja, kriterijumima i potrebnoj dokumentaciji, zainteresovane lokalne samouprave mogu naći na internet prezentaciji Ministarstva privrede.

Rok za prijavu projekata je 14. avgust 2017. godine.

Pročitajte takođe

Za podršku maloj privredi obezbeđeno 556 miliona dinara – Raspisan poziv za dodelu bespovratne pomoći

Za podršku maloj privredi obezbeđeno 556 miliona dinara – Raspisan poziv za dodelu bespovratne pomoći …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *