Za razvoj poslovne infrastrukture na lokalu još 130 miliona dinara – Rok za prijave 14. avgust
(Foto: Romolo Tavani/shutterstock) Ministarstvo privrede raspisalo je još jedan poziv lokalnim samoupravama za prijavu dodatnih infrastrukturnih projekata koji će se u ovoj godini finansirati u okviru Programa podrške razvoju poslovne infrastrukture, a za čiju realizaciju je izdvojeno 130 miliona dinara.

Prvi javni poziv za ovaj program, kažu u ministarstvu, raspisan je početkom godine, a nakon sprovedenih javnih nabavki za odobrene projekte ministarstvo je ostvarilo uštedu od 130 miliona dinara, te se ovaj javni poziv odnosi na raspodelu ušteđenih sredstava.

– U okviru ovog programa Ministarstvo privrede ove godine već sa 365,8 miliona dinara sufinansira 26 projekata izgradnje i obnove saobraćajne, komunalne, elektroenergetske, energetske i ostale infrastrukture i objekata u poslovnim zonama, kao i radove koji obezbeđuju dostupnost poslovnih zona i njihovog povezivanja sa okruženjem – kažu u Ministarstvu privrede.

Programom podrške razvoju poslovne infrastrukture u 2017. godini, koji se realizuje u cilju unapređenja privrednog ambijenta za poslovanje malih i velikih preduzeća, privlačenja investicija i otvaranja novih radnih mesta, Ministarstvo sufinansira projekte lokalnih samouprava u iznosima do 60% od vrednosti projekta, dok su gradovi i opštine u obavezi da finansiraju preostalu vrednost projekta.

Više informacija o ovom javnom pozivu, načinu sufinansiranja, kriterijumima i potrebnoj dokumentaciji, zainteresovane lokalne samouprave mogu naći na internet prezentaciji Ministarstva privrede.

Rok za prijavu projekata je 14. avgust 2017. godine.