Niš dobija dva luksuzna hotela – Ambasador i Park otvaraju vrata tokom 2018.
Hotel Ambasador (Foto: ollirg/shutterstock.com) Hotelski kapaciteti grada Niša naredne godine biće uvećani pošto će biti završena rekonstrukcija hotela Ambasador i hotela Park, najavili su u petak, 8. septembra 2017. godine, vlasnici pomenuta dva objekta i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Oba hotela pripadala su svojevremeno preduzeću Srbijaturist, ali su nakon neuspešne privatizacije te firme, godinama bili ruinirani i bez gostiju.

Vlasnik firme My Place Group, koja je novi vlasnik Ambasadora, Ivan Spasić istakao je da će rekonstrukcija hotela biti završena do kraja aprila naredne godine, a već za maj je planirano otvaranje.

– Hotel će imati pet zvezdica, čak će imati i više bodova nego što je potrebno za dobijanje tih pet zvezdica – izjavio je Spasić i istakao da će hotel koji je ranije imao 140 soba sada imati 58 studija, 10 apartmana i dva predsednička apartmana površine 85 kvadrata.

Hotel će imati mnoge nove sadržaje poput spa centra, konferencijske sale i bilijar sale. Imaći i svoj parking sa 35 mesta.

Novi vlasnik hotela Park Andrija Radojičić rekao je da će tom objektu biti vraćen stari sjaj najverovatnije do kraja godine. On je takođe najavio nove sadržaje u hotelu koji je izgrađen 1936. godine.

– Hotel će između ostalog imati spa centar, kongresnu dvoranu, vidikovac i panoramski lift. Imaće između četiri i pet zvezdica – kazao je Radojičić.

Rekonstrukcija oba hotela prema rečima njihovih vlasnika koštaće otprilike po 5 mil EUR, a obezbediće otvaranje oko 200 radnih mesta.