Addiko banka dobila 10 mil EUR od EBRD za finansiranje malih i srednjih preduzeća

Addiko banka dobila 10 mil EUR od EBRD za finansiranje malih i srednjih preduzeća

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisala je sporazum sa Addiko bankom o odobravanju dugoročnog kredita u iznosu od 10 mil EUR, za razvoj malih i srednjih preduzeća, saopštila je Addiko banka.

Nik Teseiman, generalni direktor za finansijske institucije pri EBRD, je rekao da kredit koji je odobren Addiko banci Beograd predstavlja prvo finansiranje Addiko Grupe. Nakon investiranja kapitala u kupovinu banke 2015. godine, EBRD planira da u narednim mesecima proširi saradnju sa Grupom i u drugim zemljama.

– Cilj je da pomognemo razvoj malih i srednjih preduzeća i podržimo ih u njihovim poslovnim uspesima, što dodatno povećava ulogu i konkurentnost privatnog sektora koji može da postane glavni pokretač lokalne ekonomije za dalje investiranje u povoljnom poslovnom okruženju – rekao je Teseiman.

– Veoma smo uzbuđeni zbog perspektive koju ova kreditna linija ima za Srbiju zato što će se plasiranje kredita izvršiti u regionu na kome je fokus našeg poslovanja –

– Addiko Grupa veruje da naši dobri finansijski rezultati u 2016. i 2017. godini čine solidnu osnovu za dalji rast svih poslovnih parametara, kako u Srbiji tako i na nivou Grupe. Verujemo da će ova kreditna linija pružiti značajne mogućnosti lokalnim preduzećima, a posvećeni smo tome da postanemo uspešni partneri u ovom zajedničkom poduhvatu sa EBRD-om – rekao je Markus Krause, član Izvšnog odbora Addiko Grupe, direktor sektora za rizik.

Ivan Radojčić, predsednik Izvršnog odbora Addiko Bank, podsetio je da je ta banka „ima čist bilans stanja, što je dobra baza finansiranja i snažna kapitalna osnova koja pruža povoljnu poziciju za nastavak rasta poslovanja, naročito u segmentu rada sa stanovništvom, malih i srednjih preduzeća“.

Najbolja ilustracija za to, dodaje, je poslovni rezultat u prvih pet meseci 2017. godine, kada su ostvarili operativni profit od 4,8 mil EUR.

Pročitajte takođe

Za podršku maloj privredi obezbeđeno 556 miliona dinara – Raspisan poziv za dodelu bespovratne pomoći

Za podršku maloj privredi obezbeđeno 556 miliona dinara – Raspisan poziv za dodelu bespovratne pomoći …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *