„Adecco“ pokreće u Srbiji projekat „CEO na mesec dana“ – Mladi u ulozi direktora
| Izvor: eKapija

Od ove godine, po prvi put u kompaniji „Adecco“ u Srbiji, traži se „CEO na mesec dana“, kao deo globalnog projekta kojim će ova kompanija mladim ljudima pružiti šansu da nadograde svoje znanje, steknu bogato iskustvo i izgrade sebi puteve ka odličnim karijerama.

Podaci govore da je danas u svetu oko 73 miliona mladih nezaposleno – što je skoro jednako broju stanovnika Nemačke. Istovremeno, dramatičan manjak talenata širom sveta ograničava privredni razvoj i prosperitet. Oko 40% poslodavaca navodi da nedostatak iskustva predstavlja glavnu prepreku za slobodna radna mesta za početnike. Da bi se suprotstavila ovom trendu, „Adecco Grupa“ je osmislila programe „Adecco Way to Work“ i „CEO na mesec dana“. Cilj je da se pruži podrška talentovanim mladim ljudima u građenju karijere tako što će im biti pružena vredna obuka koja bi im povećala šanse za pronalaženje posla.

Ovaj program obuhvata jednomesečne prakse uz Country Managere u 50 zemalja u kojima „Adecco“ posluje, što će mladima omogućiti da uče baš na ovom radnom mestu, steknu utiske i dobiju inspiraciju za eventualne profesionalne izbore, uz dodatak jedinstvenog iskustva koje će njihove radne biografije učiniti zaista izuzetnim. Jedna od tih 50 osoba dobiće šansu kakva se pruža jednom u životu – da postane „CEO na mesec dana“ i sarađuje sa Alainom Dehazeom (CEO „Adecco Grupe“), što podrazumeva ogromno iskustvo kroz interakciju na međunarodnom nivou i globalnu perspektivu. Ova pozicija podrazumeva i odgovarajuću zaradu koja će toj mladoj osobi pomoći u daljem obrazovanju i razvoju.

Konkurs je otvoren do 15. aprila, a sve što je potrebno je da svi zainteresovani posete direktno sajt i popune prijavu. Počev od juna meseca, izabrani mladi ljudi širom sveta naći će se na radnim mestima, kao generalni direktori lokalnih kancelarija kompanije „Adecco“, kako bi uz mentorstvo pravih direktora unapredili svoje radne biografije i prilike u karijeri.