„Adriana tex“ kupuje još dve parcele u Rumi
| Izvor: eKapija

Kompanija „Adriana tex“ kupiće od Opštine Ruma parcelu pored sadašnje fabrike, čime će se stvoriti uslovi za proširenje poslovnog prostora u tom gradu i otvaranje novih radnih mesta. Tim povodom predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić i direktorka kompanije „Adriana tex“ Jasna Prapotnik potpisali su ugovor o otuđenju građevinskog zemljišta neposrednom pogodbom po tržišnoj ceni, javlja opštinski sajt.

– Parcela nije velika, njena površina je 26 ari. Međutim, samo pismo o namerama i zainteresovanost „Adriana texa“ da u perspektivi proširi proizvodne kapacitete u Rumi raduje sve nas u Opštini Ruma. Pored opštinske zemlje, ovaj investitor planira i kupovinu zemljišta u vlasništvu Republike. Taj posao će ići preko Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije, a reč je o parceli površine od oko 60 ili 70 ari. Sa te dve parcele „Adriana tex“ će za jedan hektar proširiti svoj posed, što je više nego dovoljno za izgradnju nove proizvodne hale – izjavio je predsednik Mančić.
baner1
Na osnovu Ugovora „Adriana tex“, koja posluje u okviru italijanske kompanije „Calzedonia“, će u narednih osam dana u opštinski budžet uplatiti 1.406.000 dinara.