„Agent Plus“ zabeležio rast obima poslovanja od 48% – Broj zaposlenih povećan za skoro 100%
Izvor: eKapija

Osmu godišnjicu poslovanja kompanija „Agent Plus“ (www.agentplus.rs ) je dočekala rastom obima poslovanja od 27 do 48% u zavisnosti od oblasti poslovanja u odnosu na prethodnu godinu, a uspeh je tim veći što je 2013. godina bila rekordna, navodi se u saopštenju ove kompanije. Ovakvi rezultati uvrstili su kompaniju „Agent Plus“ drugi put za redom u grupu od 1% najuspešnijih kompanija u Srbiji i grupu preduzeća koje nose licencu Bonitetne izvrsnosti poslovanja A, prema kompaniji Bisnode.

Direktor „Agent Plus“ grupe, Zoran Netković, osvrnuo se i na podatak da je kompanija u prethodnoj godini nastupila i kao veoma dobar poslodavac, povećavši broj zaposlenih sa 59 na 102, za skoro 100%. Osim što je prva u Srbiji dobila sertifikat GMP+, za prevoz hrane za životinje, prva je u Srbiji postala pridruženi član svetske međunarodne organizacije brodskih agenata i brokera (FONASBA).

– Naš rezultat je neobičan za srpsku privrednu scenu, ali i očekivan za one koji su videli našu energiju, pa tako svoj osmi rođendan, „Agent Plus“ dočekuje sa reputacijom jedne od vodećih regionalnih kompanija u delatnosti organizacije svih vrsta prevoza, a posebno morskim i rečnim putem, kao i u obavljanju usluge agentiranja plovila na Dunavu – istakao je Netković.

Svoje izlaganje završio je planovima za naredni period, među kojima je spomenuo obezbeđenje transportnih kapaciteta na Dunavu, proširivanje skladišnog prostora i dalji razvoj sopstvenog „Balkan LCL express“ servisa za prevoz zbirnih kontejnerskih pošiljki sa Dalekog istoka, Indije, Australije i Okeanije.

baner1

Među ovogodišnjim dobitnicima nagrade „Zlatno kormilo“, koje „Agent Plus“ tradicionalno dodeljuje najboljim partnerima, našli su se: „Pepsi“, Privredna komora Beograda, GBG Lucas auto parts, „Wood World Trading“, „Lukana“, Piraeus banka, „Marjanović trans“, Societe General Banka Srbija ad, „Goša“ Fabrika za proizvodnju specijalne opreme, i drugi.

„Agent Plus“, jedna od vodećih regionalnih kompanija u oblasti organizacije prevoza i logistike, osnovan 2007. godine, danas poseduje 6 poslovnica u Srbiji i 5 samostalnih preduzeća u zemljama EU i Jugoistočne Evrope. Nudi usluge organizacije različitih vidova transporta, skladišno – logističke poslove i carinsko posredovanje, usluge lučke agenture, kao i konsalting i osiguranje robe u transportu.