Alubond planira da uloži još 20 mil EUR u Srbiji – U planu nova fabrika i otvaranje oko 100 radnih mesta
| Izvor: Tanjug

Kompanija Alubond iz Emirata Adžman u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) planira da uloži u postojeću fabriku u Vojvodini još 20 mil EUR u 2017. godini, rekao je premijer pokrajinske vlade Igor Mirović.

– Vlasnik Mulk Holdingsa U.A.E, koji trenutno drži svetsku proizvodnju i distribuciju prava Alubond brenda širom sveta, Šađi Ul Mulk, obavestio je delegaciju APV da planira da naredne godine uloži u postojeću fabriku u Vojvodini još 20 mil EUR kako bi se, prvo, proširila fabrika u Banatskom Karlovcu, a zatim i izgradila još jedna nova fabrika – rekao je Mirović.

Naglasio je da to za Srbiju znači dodatnih 80 do 100 novih radnih mesta, što je, kako je kazao, „svakako značajna i lepa vest za sve“.

Šađi Ul Mulk je rekao da će projekti biti gotovi već u januaru, kao i da se ušlo u proces nabavljanja mašina za proširenje fabrike u Banatskom Karlovcu, te naredni zajednički sastanak može biti već za mesec dana u Srbiji.

Delegacija Pokrajinske vlade, predvođena predsednikom Igorom Mirovićem i potpredsednikom Đorđem Milićevićem, imala je i niz sastanaka u Emiratu Adžman u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), gde se nalazi u zvaničnoj poseti, saopštio je Biro za informisanje Pokrajinske vlade.

U saopštenju se navodi da je delegacija AP Vojvodine nakon zvanične posete kod vladara Adžmana šeika Humaida bin Rašida Al Nuaimija, imala sastanak u Privrednoj komori Adžmana sa predsednikom Komore Abdulahom Mohamedom Al Muvadžajom.