Alubond planira da uloži još 20 mil EUR u Srbiji – U planu nova fabrika i otvaranje oko 100 radnih mesta

Alubond planira da uloži još 20 mil EUR u Srbiji – U planu nova fabrika i otvaranje oko 100 radnih mesta
| Izvor: Tanjug

Kompanija Alubond iz Emirata Adžman u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) planira da uloži u postojeću fabriku u Vojvodini još 20 mil EUR u 2017. godini, rekao je premijer pokrajinske vlade Igor Mirović.

– Vlasnik Mulk Holdingsa U.A.E, koji trenutno drži svetsku proizvodnju i distribuciju prava Alubond brenda širom sveta, Šađi Ul Mulk, obavestio je delegaciju APV da planira da naredne godine uloži u postojeću fabriku u Vojvodini još 20 mil EUR kako bi se, prvo, proširila fabrika u Banatskom Karlovcu, a zatim i izgradila još jedna nova fabrika – rekao je Mirović.

Naglasio je da to za Srbiju znači dodatnih 80 do 100 novih radnih mesta, što je, kako je kazao, „svakako značajna i lepa vest za sve“.

Šađi Ul Mulk je rekao da će projekti biti gotovi već u januaru, kao i da se ušlo u proces nabavljanja mašina za proširenje fabrike u Banatskom Karlovcu, te naredni zajednički sastanak može biti već za mesec dana u Srbiji.

Delegacija Pokrajinske vlade, predvođena predsednikom Igorom Mirovićem i potpredsednikom Đorđem Milićevićem, imala je i niz sastanaka u Emiratu Adžman u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), gde se nalazi u zvaničnoj poseti, saopštio je Biro za informisanje Pokrajinske vlade.

U saopštenju se navodi da je delegacija AP Vojvodine nakon zvanične posete kod vladara Adžmana šeika Humaida bin Rašida Al Nuaimija, imala sastanak u Privrednoj komori Adžmana sa predsednikom Komore Abdulahom Mohamedom Al Muvadžajom.

Pročitajte takođe

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni YouTube će uskoro omogućiti pristup …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *