Ansal Steel otvara školu za varioce u Vranju – Najboljim polaznicima obezbeđen posao

Kompanija Ansal Steel otvara školu za obuku radnika u Vranju, koja će trajati šest do devet meseci. Tokom tog vremena radnici će imati obezbeđen topli obrok, HTZ opremu i biće plaćeni 25.000 mesečno, kažu u toj kompaniji a prenosi portal Vranjske.

– Nakon završenog školovanja, radnik ostaje u firmi, a da li će raditi ovde u fabrici ili u Kolubari, na terenu, videćemo – kaže Sava Milovanović, direktor pogona Ansal Steel, nedavno otvorenog u halama nekadašnjeg Zavarivača.

Onima koji zadovolje kriterijume, prema Milovanovićevim rečima, biće obezbeđen posao u firmi. Ko ne prođe školovanje, neće imati obavezu vraćanja nadoknade.

– Škola u Zavarivaču će biti otvorena veoma brzo ovde, na tome se već radi. Za početak će biti 100 polaznika, a predavači će dolaziti sa fakulteta iz Niša. Profil radnika koji će se edukovati biće uglavnom varioci, mahom mladi ljudi. Obuka polaznika će biti ovde kod nas, a već imamo prostorije i aparate, sve je u funkciji. Praktičan i teorijski deo će se izvoditi ovde, a polaganje će omogućiti radnicima dobijanje međunarodnog sertifikata – kaže Milovanović.