Aster tekstil u Nišu zapošljava i bez prethodnog radnog iskustva – U naredne dve godine posao za 2.000 ljudi

Aster tekstil u Nišu zapošljava i bez prethodnog radnog iskustva – U naredne dve godine posao za 2.000 ljudi
Izvor: Niške vesti

Nedavno je u Nišu otvorena turska fabrika Aster tekstil. Iako fabrika posluje od maja, novi tekstilni pogon je svečano otvoren 19. oktobra. Trenutno ima 330 zaposlenih, a plan je da do kraja godine bude 500 radnika.

Menadžment ove fabrike je najavio da će u naredne dve godine zaposliti 2.000 mladih bez obzira na njihovu stručnu spremu i kvalifikacije. Menadžer ljudskih resursa u kompaniji Milica Trajković objašnjava da za neke pozicije u fabrici nije potrebno prethodno radno iskustvo.

– Za operatere u proizvodnji nije neophodno prethodno iskustvo, tako da mogu konkurisati i kandidati koji su tek završili školovanje i zainteresovani su da rade u tekstilnoj industriji. Neke od ovih pozicija su: operateri za šivenje, pakovanje, kontrolu kvaliteta, krojenja, zatim operateri na presi, kao i za proveru mera – kaže Trajkovićeva.

U menadžmentu ljudskih resursa fabrike Aster tekstil napominju da kandidati koji nemaju radnog iskustva u tekstilnoj industriji imaju veliku šansu da budu primljeni da rade u fabrici.

– Kandidati ne bi trebalo da se ustručavaju zbog toga što ne znaju da kroje, šiju ili peglaju. Svi novozaposleni na ovim pozicijama dobijaju obuku i imaju dovoljno vremena da savladaju potrebne veštine kako bi uspešno obavljali posao – kaže menadžerka ljudskih resursa.

Što se tiče pozicija u fabrici koje zahtevaju određene diplome i radno iskustvo, trenutno su otvoreni konkursi za računovođu i prevodioca za turski jezik.
– Imamo potrebe i za supervizorima, radnicima u magacinu, ali i u logistici i planiranju – kažu u ovoj fabrici.

Selekcioni proces zavisi od toga za koju je poziciju kandidat aplicirao.
– Neki procesi uključuju samo intervjue, dok se drugi sastoje od testiranja i intervjua. Ukoliko kandidat uđe u uži krug, odeljenje ljudskih resursa ga uključuje u selekcioni proces – objašnjava menadžerka Milica Trajković.

Fabrika Aster tekstil, koja proizvodi žensku odeću za svetske brendove, se nalazi u krugu EI Holdinga, na mestu bivšeg EI Čegra.

Pročitajte takođe

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni YouTube će uskoro omogućiti pristup …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *