Atomska banja u 2016. povećala prihod i broj pacijenata za 10% – Trećina posetilaca stigla iz inostranstva
| Izvor: Novosti

Atomska banja je ove godine zabeležila rekordne rezultate u poslovanju, pa su tako, u odnosu na lane, broj pacijenata i broj noćenja, kao i prihod, povećani za 10%. Pritom, čak trećina posetilaca su bili stranci, dok je broj korisnika PIO fonda tri puta veći nego prethodne godine.

– Ove impresivne brojke su rezultat korigovanja cene početkom i krajem godine – kaže direktor marketinga i prodaje u Atomskoj banji Bojan Babić.

– Uvek postoji neko kome je rehabilitacija više nego potrebna, ali je, nažalost, ne može priuštiti. Zato u prolećnim i jesenjim danima, ali i sada, u novembru, odobravamo popust od 30%, kako bi što većem broju ljudi omogućili da iskoriste blagodeti ove vode. Takođe, dolazak preko sindikata ima svoje benefite, pa je ove godine iz Srbije bilo više od 700 pacijenata koji su po povlašćenim cenama dolazili na rehabilitaciju – dodaje.

Inače, sve veći broj gostiju iz inostranstva je rezultat je uspešnog predstavljanja na sajmovima u Dubaiju, Abu Dabiju, Berlinu, Moskvi, Sankt Peterburgu, Banjaluci, Ljubljani, Beogradu itd, kao i neposrednih kontakata s turoperaterima, zdravstvenim fondovima i bolnicama.

– Osim Rusije, posebno smo bili fokusirani na UAE, gde smo upriličili prezentaciju u Ministarstvu zdravlja, dok za narednu godinu planiramo agresivniji nastup u zemljama Evropske unije. Naravno, sve bi to bilo uzalud da ne uvodimo inovacije u vidu novih terapija i opreme. Ove godine smo, tako, otvorili najsavremeniju hematološku i biohemijsku laboratoriju, a i ultrazvučni kabinet je napravio značajan pomak u dijagnostici pacijenata. Tu je i aparat za horizontalnu terapiju, koji imaju samo dve ustanove u našoj zemlji – nabraja Babić.

Ono što Atomsku banju ističe i kao veoma odgovornu u socijalnom smislu jeste povećanje zarada svim zaposlenima 10-20% početkom ove godine, kao i podela jubilarnih nagrada povodom Dana Atomske banje – zbog izuzetnih rezultata poslovanja.