Aunde Italia Group 10. maja otvara novu proizvodnu halu u Jagodini – Posao za još 400 radnika

Aunde Italia Group 10. maja otvara novu proizvodnu halu u Jagodini – Posao za još 400 radnika
| Izvor: Tanjug

Kompanija Aunde Italia Group, koja od marta 2014. godine u Jagodini ima Fabriku za proizvodnju automobilskih sedišta i enterijare, u sredu, 10. maja će otvoriti novu proizvodnu halu, rečeno je danas Tanjugu u Skupštini grada.

Reč je o proizvodnoj hali, proširenju postojeće fabrike, čija je izgradnja počela krajem oktobra prošle godine, a u kojoj će, kako je pre početka izgradnje dogovoreno, raditi novih 400 radnika.

Početak izgradnje hale, simboličnim polaganjem temeljnog kamena, 28. oktobra 2016. godine, označili su premijer Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

Ministarstvo privrede za novi halu Aunde odobrilo je subvenciju od 3.461 EUR posticajnih sredstava po zaposlenom radniku.

Dragan Marković Palma, je prilikom potpisivanja ugovore o izgradnji nove hale, na konferenciji za medije, izjavio, da je Aunde ugovorila posao sa Mercedesom iz Nemačke, i zato gradi novu halu.

Fabrika kompanije Aunde nalazi se u Industrijskoj zoni, u Italijanskoj ulici u Jagodini, nazvanoj po tome što ovde rade tri fabrike italijanskih investitora.

Fabrika zapošljava 250 radnika.

Pročitajte takođe

Za podršku maloj privredi obezbeđeno 556 miliona dinara – Raspisan poziv za dodelu bespovratne pomoći

Za podršku maloj privredi obezbeđeno 556 miliona dinara – Raspisan poziv za dodelu bespovratne pomoći …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *