Austrija veoma zainteresovana za srpsko tržište – Delegacija privrede Koruške u Beogradu
| Izvor: Tanjug

Austrijski privrednici veoma su zainteresovani za poslovanje i ulaganje u Srbiji, što najbolje pokazuje činjenica da je u Beograd doputovala do sada najbrojnija delegacija privrednika iz austrijske pokrajine Koruška.

Predstavnica Privredne komore Austrije (WKO) u Beogradu Erika Teoman-Brener ukazala je da se trenutno predstavnici 20 kompanija iz Koruške nalaze u Srbiji, kako bi se upoznali sa privredom naše zemlje i upoznali biznis-partnere. – Austrijski privrednici su veoma zainteresovani za tržište Srbije, što pokazuje i činjenica da je ovo najveća delegaciju koju je Privredna komora pokrajine Koruška ikada poslala u posetu nekoj zemlji – kazala je ona.

Teoman-Brener ističe da bi posle trodnevne posete austrijski privrednici trebalo da imaju dobro znanje o potencijalima Srbije.

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Austrije, u saradnji sa Trgovinskim odeljenjem pri Ambasadi Austrije u Srbiji, organizovali su danas poslovni susret srpskih i austrijskih privrednika. Potpredsednik PKS Miroslav Miletić rekao je da su razgovori sa predstavnicima privrede Koruške veoma važni i intesantni, dodajući da je to jedan od najznačajnijih regiona koji se graniči sa Slovenijom.

On je preneo da su u delegaciji predstavnici kompanija iz različitih sektora, od mašinske industrije, pa sve do industrije medicinskih suplemenata. Prema njegovim rečima austrijski privrednici su veoma interesantni za srpske kompanije koji bi mogli biti dobavljači i partneri, jer naše dve zemlje imaju dugu tradiciju ekonomske saradnje.

Takođe je ukazao i na značaj saradnje sa WKO ističući da austrijska komora imala posebnu ulogu u modernizaciji PKS.

Miletić je istakao da možemo da učimo na iskustvima Austrije koja je svoju ekonomiju, polovinom 90-tih, transformisala iz uvozno zavisne u izvozno orijentisanu privredu koja ima više od 50.000 preduzeća koja su okrenuta izvozu.