Aviokompanija easyJet razmatra letove iz Niša – U planu linije ka Britaniji i Holandiji

Aviokompanija easyJet razmatra letove iz Niša – U planu linije ka Britaniji i Holandiji
Izvor: eKapija

Britanski niskotarifni avioprevoznik easyJet razmatra pokretanje svojih prvih letova i sa niškog Aerodroma Konstantin Veliki, prenosi portal EX-YU Aviation News i navodi da se razmatra nekoliko potencijalnih linija iz Niša i to prema Velikoj Britaniji i Amsterdamu.

– Uvek analiziramo mogućnost novih linija na Balkanu, kao i to da te linije mogu da budu profitabilne i da imaju svoj rast. Povremeno procenjujemo mogućnosti, na osnovu istraživanja tržišta. Ono što trenutno radimo, je da razmatramo nekoliko mogućnosti na različitim linijama, a na osnovu toga ćemo odabrati onu destinaciju za koju se pokaže da će biti atraktivna za naše putnike – ističu u kompaniji easyJet.

Ta kompanija već posluje u Srbiji, prevozeći redovno putnike sa beogradskog aerodroma za Ženevu.

Inače, osim easyJeta interesovanje za pokretanje letova iz Niša u prethodnih nekoliko godina iskazalo i nekoliko drugih aviokompanija, kao što su Eurowings i Pegasus Airlines, piše portal FlyFromNiš.

Trenutno dva niskotarfina avioprevoznika obavljaju redovan saobraćaj, Wizz Air i Ryanair, povezujući Niš sa 10 evropskih destinacija. Pored njih lete i SWISS i Germania Flug ka Cirihu.

Sa ovim brojem destinacija, Aerodrom Niš je za samo 5 meseci poslovanja u ovoj godini oborio rekord po broju putnika koji iznosi 124.918, a plan je do kraja godina da kroz niški aerodrom prođe blizu 330 hiljada putnika.

Pročitajte takođe

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni YouTube će uskoro omogućiti pristup …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *