Aviokompanija easyJet razmatra letove iz Niša – U planu linije ka Britaniji i Holandiji
Izvor: eKapija

Britanski niskotarifni avioprevoznik easyJet razmatra pokretanje svojih prvih letova i sa niškog Aerodroma Konstantin Veliki, prenosi portal EX-YU Aviation News i navodi da se razmatra nekoliko potencijalnih linija iz Niša i to prema Velikoj Britaniji i Amsterdamu.

– Uvek analiziramo mogućnost novih linija na Balkanu, kao i to da te linije mogu da budu profitabilne i da imaju svoj rast. Povremeno procenjujemo mogućnosti, na osnovu istraživanja tržišta. Ono što trenutno radimo, je da razmatramo nekoliko mogućnosti na različitim linijama, a na osnovu toga ćemo odabrati onu destinaciju za koju se pokaže da će biti atraktivna za naše putnike – ističu u kompaniji easyJet.

Ta kompanija već posluje u Srbiji, prevozeći redovno putnike sa beogradskog aerodroma za Ženevu.

Inače, osim easyJeta interesovanje za pokretanje letova iz Niša u prethodnih nekoliko godina iskazalo i nekoliko drugih aviokompanija, kao što su Eurowings i Pegasus Airlines, piše portal FlyFromNiš.

Trenutno dva niskotarfina avioprevoznika obavljaju redovan saobraćaj, Wizz Air i Ryanair, povezujući Niš sa 10 evropskih destinacija. Pored njih lete i SWISS i Germania Flug ka Cirihu.

Sa ovim brojem destinacija, Aerodrom Niš je za samo 5 meseci poslovanja u ovoj godini oborio rekord po broju putnika koji iznosi 124.918, a plan je do kraja godina da kroz niški aerodrom prođe blizu 330 hiljada putnika.