Bačkopalanački „Nopal Lux“ praviće delove za liftove u saradnji sa nemačkom firmom „Vestner“
Izvor: Tanjug

Predsednik PKS Marko Čadež u poseti fabrici (foto: PKS) Kompanija „Nopal Lux“ iz Bačke Palanke, vodeći proizvođač elektro-instalacionog materijala u Srbiji i regionu, planira da pokrene proizvodnju komponenti za liftove u saradnji sa nemačkom firmom „Vestner“, saopštio je u petak (4. decembar 2015. godine) predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež prilikom posete ovoj kompaniji.

On je dodao da očekuje skoro rešavanje pravno-imovinskog problema koji ta kompanija ima, što će joj omogućiti da ispuni svoje planove.

– Važno je da se omogući da ne dolazi do takvih problema koji bi narušili planove u poslovanju i otvaranje novih radnih mesta. Privredna komora Srbije može mnogo da uradi, ali je važno da imamo partnere u vladi i resornom ministarstvun – naglasio je Čadež.

Vlasnik i generalni direktor kompanije „Nopal Lux“ Đura Jakovljev rekao je da bi saradnja sa firmom „Vestner“, koja je najveća nemačka kompanija u proizvodnji liftova i pokretnih stepenica, omogućilo otvaranje novih 80 do 90 radnih mesta.
baner1
On je objasnio da je kompanija „Nopal lux“ pretežno orijentisana na izvoz i da skoro polovinu svojih proizvoda izvozi u zemlje regiona, ali i EU, a u narednom periodu se planira i izvoz na rusko tržište.

– Od nekada ne baš uspešnog društvenog preduzeća kompaniju je preuzela porodica Jakovljev, koja je obnovila proizvodnju,dovela nove tehnologije i uspela da napravi proizvod koji je konkurentan sa istim proizvodima u mnogim zemljama Evrope, a pri tom jeftiniji i dobrog kvaliteta- rekao je Čadež, ističući „Nopal Lux“ kao primer dobrog poslovanja u Srbiji.

Proizvodni program kompanije obuhvata, između ostalog, sijalična grla, razvodne kutije, kućna zvona, sklopke i priključnice za ugradnju u zid, a proizvodi više od 300 artikala i pet miliona jedinica na godišnjem nivou.