Banka dostupna 24 sata dnevno – U ProCredit-u više od 60% transakcija izvrši se u Samouslužnim zonama
| Izvor: eKapija

ProCredit banka finalista je ovogodišnje nagrade „Aurea“ za projekat Samouslužnih bankarskih zona 24/7. U taj projekat, započet u martu 2015. godine, banka je do sada investirala više od 3,5 mil EUR. I, kako kažu za portal „eKapija“ u toj banci, veoma su zadovoljni rezultatima.

– U ovom trenutku više od 60% transakcija na nivou banke se realizuje preko terminala u Samouslužnim zonama – kažu u banci navodeći da su najčešće korišćene usluge uplata pazara i podizanje gotovine, predaja naloga za prenos za pravna lica i preduzetnike, kao i uplata i isplata sa tekućih i štednih računa za fizička lica.

Danas se u sve 42 ekspoziture ProCredit banke u Srbiji nalaze Samouslužne zone 24/7 čime je klijentima banke omogućen pristup bankarskim uslugama non-stop, odnosno 24 sata dnevno.

Upravo je to što Zone 24/7 klijentima omogućavaju da u banku dolaze kada to njima odgovara i da ne budu vezani za radno vreme savetnika bio osnovni razlog za razvoj ove inovativne usluge.

– Ovo je posebno značajno za biznis klijente koji ne moraju da prekidaju svoj poslovni proces da bi obavili posao sa bankom, kao i za fizička lica koja ne moraju tokom svog radnog vremena da dolaze u banku, već to mogu da urade kad god im odgovara – objašnjavaju u ProCreditu.

Istovremeno, navode, ekspanzija Zona 24/7 omogućava kompletnu podršku za transakciono bankarstvo i ostavlja više prostora zaposlenima u ProCredit grupi za sve savetodavne usluge.

Zone 24/7 od posebnog su značaja za pravna lica koja više i češće posluju sa bankama, pa one prvenstveno predstavljaju uštedu njihovog vremena, koje mogu da posvete razvoju svog biznisa.

– Samim tim imamo više klijenata zadovoljnih uslugom banke, jer poštujemo njihovo vreme – kažu u ProCreditu.

Objašnjavajući koje su to usluge dostupne korisnicima Samouslužnih zona u banci navode da one omogućavaju klijentima da osnovne bankarske transakcije obave samostalno, brzo i bez čekanja u redu i to pod povoljnijim uslovima, a da im je za korišćenje svih terminala u Zonama dovoljna samo platna kartica ProCredit banke. Takođe, naglašavaju, klijentima su bankarski savetnici tokom radnog vremena ekspoziture na raspolaganju za sve savetodavne usluge.

Pravna lica i preduzetnici u Zonama 24/7 mogu da predaju svoje pazare kad god to njima odgovara, u bilo koje doba dana i noći, gde im je na raspolaganju depozitni sef i bankomati na kojima je moguća uplata novca. Takođe, mogu u okviru Zone da predaju naloge za prenos, odštampaju dnevni izvod, uplate naknadu banci, odštampaju različite vrste potvrda kao i druge usluge.

Fizička lica od sada mogu da uplate i podignu dinare ili evre sa tekućih računa i računa štednje po viđenju, vrše transfer između računa, kupe ili prodaju devize, plaćaju svoje mesečne račune i odštampaju različite vrste potvrda.

Govoreći o daljim planovima kada je ovaj projekat u pitanju, u banci navode da je razvoj Samouslužnih zona usmeren ka dodatnim funkcionalnostima na postojećim terminalima koje će omogućiti samostalno obavljanje šireg spektra bankarskih usluga.

– Ovo podrazumeva operativni transakcioni deo bankarstva, dok su za savetovanje i kompleksnije usluge klijentima na raspolaganju naši savetnici u okviru ekspozitura – objašnjavaju u ProCredit banci.

Bezbednost korisnika Zona 24/7 garantovana

U okviru Samouslužnih zona postavljeni su najsavremeniji terminali koji su dovoljno daleko udaljeni jedni od drugih, i time je svakako omogućena privatnost klijenata u korišćenju. Takođe, Zone su i pod stalnim video nadzorom, čime je omogućen jednak nivo bezbednosti kao i na šalterima.