Banka Intesa odobrila 4.000 subvencionisanih kredita malom biznisu
| Izvor: eKapija

Banka Intesa je odobrila blizu 4.000 kredita za likvidnost i trajna obrtna sredstava preduzetnicima i mikro preduzećima tokom četiri meseca trajanja programa kreditiranja uz subvenciju države. Posmatrano na nivou bankarskog sektora, Intesa je odobrila svaki treći subvencionisani kredit ovom segmentu klijenata, što je čini najaktivnijom na tržištu. Ukupan iznos sredstava, koje je banka do sada plasirala mikro preduzećima i preduzetnicima na ovaj način, je 38,2 mil EUR, saopšteno je danas iz ove banke.
baner1
Pored velikog interesovanja za pozajmice sa subvencionisanom kamatnom stopom, banka od početka 2014. godine beleži i značajno povećanje potražnje za ostalim kreditnim proizvodima namenjenim malom biznisu. U prilog tome govori podatak da je u prvih osam meseci 2014. godine ostvaren rast u broju odobrenih pozajmica od 87,5% u poređenju sa istim periodom 2013.

Klijentima iz segmenta malog biznisa banka Intesa nudi set specijalizovanih finansijskih proizvoda i usluga u okviru „Intesa Biz“ linije koja uključuje niz kreditnih modela, biznis kartica, kao i uslugu elektronskog bankarstva. Pored toga, klijentima su na raspolaganju i veoma povoljna sredstva iz kreditnih linija obezbeđenih u saradnji međunarodnim finansijskim institucijama. Zahvaljujući komplentnoj ponudi finansijskih rešenja, svaka treća firma u Srbiji odabrala je banka Intesa, dodaje se u saopštenju te banke.