Beograd daje 10 miliona dinara za razvoj preduzetništva – Prijave do 25. avgusta

Sekretarijat za privredu Grada Beograda raspisao je Javni konkurs za dodelu sredstava za podršku razvoja preduzetništvu u 2017. godini, a ukupno izdvojena sredstva za ovu namenu iznose deset miliona dinara, prenosi Beoinfo.

Prema rečima gradskog sekretara za privredu Milinka Veličkovića predmet Javnog konkursa je dodela bespovratnih finansijskih sredstava privrednim subjektima u maksimalnom iznosu od milion dinara za kupovinu jednog ili više osnovnih sredstava odnosno mašina i opreme u cilju poboljšanja kvaliteta postojećeg ili uvođenja novog proizvoda ili usluge, uz obavezu zapošljavanja jednog lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, na period od minimum jedne godine.

– Pravo na dodelu sredstava imaju mikro, mala i srednja preduzeća i preduzetnici sa teritorije grada Beograda. Opredeljena sredstva namenjena su za unapređenje proizvodnje i proširenje kapaciteta privrednih subjekata, otvaranje mogućnosti za modernizaciju i proširenje proizvodno orjentisanih i drugih delatnosti, kao i očuvanje postojećih i stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mesta – istakao je Veličković dodajući da Grad na ovaj način nastavlja da promiviše i podržava preduzetništvo i zapošljavanje.

On je podsetio da se ovaj program sprovodi u okviru Akcionog plana za zapošljavanje Grada Beograda za 2017. godinu, kroz direktnu podršku mikro, malim i srednjim privrednim subjektima, kao i preduzetnicima za proširenje sopstvenih kapaciteta, čime se stvaraju uslovi za zapošljavanje nezaposlenih lica.

Javni konkurs je otvoren do 25. avgusta 2017. godine, a više informacija možete pogledati OVDE.
Firme: