Beograd traži firmu koja će snabdevati narodne kuhinje – Posao vredan 12,3 mil EUR
Ut | Izvor: eKapija

Grad Beograd raspisao novi je javni poziv za izbor firme koja će pripremati i distribuirati oko 9,6 miliona obroka za narodne kuhinje u periodu od dve godine. Vrednost ovog posla je 1,53 milijarde dinara (12,3 mil EUR).

Usluga treba da se pruži preko 50 narodnih kuhinja koje se nalaze u Beogradu, od kojih je 10 pokretnih.

Kriterijum za dodelu ovog posla je najniža ponuđena cena.

Rok za prijavu je 18. april 2017. godine, a otvararanje ponuda biće istog dana u 9 časova.

Podsetimo, pribavljanje hrane za narodne kuhinje je prethodnih godina donosila mnogo žalbi, menjanje pobednika i na kraju poništavanje celog postupka javne nabavke zbog čega je u jednom trenutku bilo dovedeno u pitanje i redovno snabdevanje korisnika narodne kuhinje. Tako je u februaru 2016. godine posao dodeljen preduzeću Multicetering koji je ponudio najnižu cenu obroka, ali je zbog njihovog izbora namirnica posle žalbi ona bila odbijena. Zvaničan razlog bio je nedostatak objašnjenja koje ulje se koristi pri spremanju obroka, kao i da li oni sadrže meso sa kožom i kostima jer, prema rečima Komisije za javne nabavke, ti podaci znatno utiču na kvalitet hrane i ponuđenu cenu.

Za očekivati je da se i ove godine na javni poziv prijave dobro poznate firme kao što su Multicetering, preko Lida i Vojne ustanove Dedinje, koje su u nekom prethodnom periodu snabdevale narodne kuhinje.

Ceo javni poziv možete pogledati OVDE.