Beograđanin vodi firmu sa rastom od 1.777% godišnje – Kako je HTEC postao jedna od najbrže rastućih kompanija u centralnoj Evropi

Izvor: 24 sata

Aleksandar Čabrilo (foto: linkedin.com) Ne razmišljajte previše o problemima, ne tražite razloge zbog kojih je nešto teško i izgovore za odlaganje, počnite da radite što pre, jer za svaki problem postoji rešenje, poručuje mladim ljudima koji žele, a ne znaju kada i kako da pokrenu sopstveni biznis Aleksandar Čabrilo, direktor HTEC, IT kompanije iz Beograda.

HTEC je ove godine rastom od 1.777% zauzela treće mesto na rang-listi 50 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u centralnoj Evropi ugledne konsultantsko-revizorske kompanije „Deloitte“. Ova kompanija ima razvojne centre u Beogradu i Nišu, a specijalizovani su za razvoj softvera, elektronike i razvoj embedded sistema.

– Ovo je rezultat celog tima i potvrda dobrog rada u prethodnom periodu. Mislim da možemo biti ponosni na uspeh, ali nikako ne smemo da se zadovoljimo njime. Kažu da je rast teško održati, ali sam siguran da sa timom koji imamo, uz razvoj koji planiramo možemo doći na prvo mesto na ovoj listi, što je menadžment kompanije postavio sebi kao cilj za naredne dve godine – kaže Čabrilo.
baner1
Prvi čovek uspešne kompanije kaže da je HTEC uspeo da okupi možda najbolje inženjere u regionu koji kroz rad na izazovnim projektima na tehnologijama poslednje generacije imaju dosta prostora za stručno usavršavanje i napredak.

– Što pre krenemo u realizaciju svojih planova, pre ćemo doći do cilja, a onda treba postaviti novi cilj veći od prethodnog. Mislite veliko i poredite se uvek sa najboljima, ne samo sa vašim okruženjem. Kada se okružite pravim ljudima i kada imate veru u sebe, možete postići sve. Iza svakog uspeha stoji veliki i predan rad.

Mađari lideri na „Deloitte“ listi

Dve kompanije iz Srbije nalaze se na listi 50 najbrže rastućih u srednjoj Evropi. To su HTEC, koja je zauzela treće mesto sa rastom u poslednjih pet godina od 1.777% i „Bitgear“, koja je 18. poziciju ostvarila rastom od 759%. Ova kompanija prošle godine je bila na drugom mestu „Deloitte“ liste. Lidersko mesto zauzela je mađarska firma Szallas.hu koja se bavi poslovanjem nekretninama preko interneta i čiji je prosečan rast prihoda poslednjih pet godina iznosio 2.259%.