Beogradski Darfur pokreće proizvodnju obuće u hali Borelija – Potpisan ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, posao za 100 radnika
Izvor: Novosti

U fabrici obuće Boreli u petak (5. maja 2017. godine) je potpisan ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji između beogradske firme Darfur i Borelija u stečaju, a potpisali su ga Kostadin Perović, direktor Darfura, i Pavel Severini, stečajni upravnik u somborskoj fabrici obuće.

– Preduzeće Darfur iskazalo je interes za organizovanje proizvodnje obuće u hali Borelija i da preuzme veći broj radnika. U početku će ovde raditi 100, a kasnije još toliko, zavisno od proširenja proizvodnje – kaže Severini.

On dodaje da je ovim ugovorom napravljen dobar poslovni potez, jer omogućava da poslovni prostor firme u stečaju bude u funkciji, budući da ovde postoji dobra proizvodna infrastruktura, ali i iskusni kadrovi.

– Boreli će izdati u zakup svoj prostor do okončanja nerešenih imovinsko-pravnih odnosa sa hrvatskim Borovom. Posle toga, hala i mašine ići će na prodaju potencijalnom kupcu, koji je odavno zainteresovan za kupovinu.

Prema rečima Pavela Severinija, firma Darfur je već nekoliko meseci zainteresovana za ulazak u Boreli, pa je tako pismo o namerama poslato u oktobru 2016. godine. Saglasnost za poslovno-tehničku saradnju dala je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika i Ministarstvo privrede.

Odbor poverilaca se saglasio da stečajni upravnik zaključi ovaj ugovor, i to na određeno vreme, uz plaćanje mesečne nadoknade, kao i troškova struje i komunalija. Darfur se obavezao da preuzme bivše radnike koji to žele.

Preuzimaju i prodavnice

– Planiramo da preuzmemo i sve prodavnice Borelija širom Srbije i da u njima zaposlimo bivše prodavce – istakao je Perović, dodajući da će proizvodnja obuće početi za nekoliko dana