Bez čekanja i veze – Sa dobrovoljnim zdravstvenim osiguranjem birate i vreme i lekara
| Izvor: eKapija

Savremeni tempo života ne ostavlja nam previše vremena za posetu doktoru i brigu o zdravlju. Često mislimo da smo u najboljim godinama i „zdravi kao dren“, sve dok nam telo ne pošalje jasne signale da nešto nije u redu. Poseta lekaru čini se kao noćna mora, jer su beskrajni redovi i pune čekaonice ono sa čim se svakodnevno susrećemo.
Upravo zato, UNIQA je akcenat stavila na prevenciju zdravlja svakog od nas i kroz MedUNIQA dobrovoljno zdravstveno osiguranje korisnicima omogućila lečenje u više od 460 najboljih privatnih i državnih zdravstvenih ustanova u zemlji i to uz maksimalnu efikasnost, komfor i pristupačnu cenu. Sve ustanove organizovane su tako da klijent mora biti primljen najkasnije u roku od tri dana od dana kada se javi i da ne sme da čeka duže od 15 minuta od zakazanog termina. Odabrani, ljubazni lekar dočekaće vas sa osmehom, a ukoliko se dogodi nepredviđena situacija, dežurni lekar je na raspolaganju 24 časa dnevno.

Implementacijom ovog sistema dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja UNIQA pretenduje da pored Austrije, bude lider i na tržištu Srbije.

Prednosti dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja su: dostupnost dežurnog lekara 24 časa dnevno – bez straha od nepredviđenih situacija, izbor prave ustanove i lekara – bez rizika od neodgovarajućeg lečenja, ušteda vremena – bez odlaganja pregleda i bez pomeranja poslovnih i privatnih obaveza, pokriće svih troškova lečenja – bez participacija i dodatnog plaćanja za tretmane i lekove, kao i poseban tretman u toku lečenja – komforne bolničke sobe i ljubazno osoblje.

Dobrovoljno zdravstveno osiguranje MedUNIQA, obuhvata tri paketa:

Vital Start – pokriva troškove vanbolničkog lečenja – usluge lekara opšte prakse i lekara specijalista, svu potrebnu dijagnostiku i druge troškove vanbolničkog lečenja.
Vital Elegant – pokriva troškove vanbolničkog i bolničkog lečenja – usluge lekara opšte prakse i lekara specijalista, svu potrebnu dijagnostiku, hirurške intervencije i boravak u bolnici, a sve to do iznosa od 10.000 EUR godišnje.
Vital Elite – pokriva troškove vanbolničkog i bolničkog lečenja do iznosa od 100.000 EUR godišnje, uz mogućnost lečenja u najboljim klinikama širom Evrope. Uz ovaj paket moguće je zaključiti pokriće za bolničko lečenje na teritoriji Evrope, sa godišnjim limitom do 2 mil EUR.

Uz sve navedene pakete moguće je dodatno ugovoriti i: sistematski pregled, oftalmološke usluge, stomatološke usluge i pokriće troškova za nabavku lekova prepisanih od strane lekara.

Istovremeno, klijentima je na raspolaganju i MedUNIQA kontakt centar koji je dostupan 24 časa dnevno, svakog dana u godini. Zadatak lekara MedUNIQA kontakt centra je da pruže potrebne medicinske savete, da posavetuju klijente prilikom izbora zdravstvene ustanove, kao i da u ime klijenta zakažu termin u izabranoj ustanovi.

Kao dodatni benefit svim klijentima, tu je i UNIQA VITAL klub u okviru koga se nalaze mnogobrojni fitnes i rekreativni centri i velnes hoteli. Svi klijenti ostvaruju popust u navedenim ustanovama, dok će korporativni klijenti imati i mogućnost da svojim zaposlenima dva puta godišnje u okviru VITAL kluba obezbede predavanja na temu zdravog života, zdrave ishrane i stres menadžmenta.

Osim toga, UNIQA svake godine svojim klijentima i zainteresovanim građanima omogućava da besplatno provere i stanje svog organizma u specijalnom kamionu zdravlja – MedUNIQA mobilnom centru za brigu o zdravlju, koji je u Srbiju došao specijalno iz Austrije. Ta putujuća klinika, jedinstvena u Evropi, tokom sedam dana boravka u mogućnosti je da pregleda više od 600 građana.

MedUNIQA mobilni centar za brigu o zdravlju opremljen je najsavremenijom opremom za brze i detaljne preventivne preglede, a u samom kamionu moguće je proveriti celokupno stanje organizma. Kompletan pregled obuhvata EKG, ultrazvuk abdomena, spirometriju, analize krvi, merenje krvnog pritiska, merenje nivoa šećera u krvi, pregled oftalmologa i merenje očnog pritiska, kao i pregled interniste i pregled mladeža. Za sve to zadužen je tim od 11 profesionalaca – doktora, medicinskih sestara i asistenata, koji su spremni da u svakom trenutku izvrše planirane preglede pacijenata.

Osim pregleda, medicinski stručnjaci na osnovu rezultata pružaju i savete za očuvanje i poboljšanje zdravstvenog stanja svakog pacijenta.