1. Godinama unazad posao knjigovođe se nalazi u prvih 5 najtraženijih i najplaćenijih poslova u Srbiji.
  2. Plata knjigovođe je iznad republičkog proseka, od 50.000 do 60.000 dinara.
  3. Za posao knjigovođenije vam nije potreban fakultet ili druga visoka škola.
  4. Knjigovođe mogu biti timski igrači, ali vrlo lako mogu i da se osamostale.
  5. I poslodavci mogu postati knjigovođe kako bi uštedeli novac i sami vodili svoje finansije.

ŠTA RADI KNJIGOVOĐA?

Da li i kada obveznik PDV-a sa prometom ispod 50 miliona rsd može da promeni poreski period u kalendarski mesec? Da li preduzetnik „paušalac“ ima obavezu podnošenja elektronske prijave za poreze i doprinose? Kako se knjiži račun koji se delom plaća preko računa a delom gotovinski? Na koji način možemo postati korisnik ePortala poreske uprave? Ovo su samo neka od pitanja na koja knjigovođa zna odgovor.

novac-foto

Posao knjigovođe podrazumeva izradu, vođenje i održavanje finansijske i nefinansijske dokumentacije u privrednim ili neprivrednim subjekima, u agenciji za knjigovodstvo a za račun klijenata, u državnoj upravi. Knjigovođe izrađuju finansijske izveštaje, vode poslovne knjige i održavaju baze podataka u kompjuterskim sistemima / programima za vođenje poslovnih knjiga. Izveštaji koje sačinjavaju knjigovođe služe za planiranje i analizu poslovanja.

accounting

Posao knjigovođe, takođe, podrazumeva i obračun zarada zaposlenih, obračun putnih naloga, obračun dugovanja dobavljačima i potraživanja od kupaca, obračun poreskih davanja, obračun bolovanja.

ZAŠTO DA SE EDUKUJETE KOD EDUKE PLUS?

Popunjavanje poreskih prijava, knjiženje poslovnih promena i ostale zadatke ne izmišljamo, već radimo na dokumentaciji koja je realna i na praktičnim primerima. Naši predavači su knjigovođe i preduzetnici sa iskustvom.

knjigovodja kurs

Naši polaznici nakon obuke dobijaju na poklon poslovno knjigovodstveni program TAUR licenciran za tekuću godinu. Uspeh garantujemo sa tri priznata sertifikata koja dobijaju naši polaznici nakon obuke. Do sada smo izdali oko 10.000 sertifikata priznata od strane Nacionalne službe za zapošljavanje.

Kod nas se edukuju oni koji žele da se prekvalifikuju za ovo zanimanje, zatim oni koji žele da se samozaposle i poslodavci koji žele da uštede i sami vode poslovne knjige. Postanite i Vi uspešan knjigovođa.