1. Zapišite svoje poslovne ciljeve 

Ako želite da jednostavno i brzo ispunite ciljeve, da ispunjavate i najteže i najduže zadatke i da ih lako pratite, preporučujemo vam, osim njihovog pametnog osmišljavanja, da podelite ciljeve na što manje delove (koje je lakše izvršavati i kontrolisati) i da ih, pre svega – zapisujete. Istraživanja su pokazala da zapisivanje ciljeva povećava mogućnost za njihovo ostvarenje za čak 49 odsto. Uz to, definišete vremenski raspon ciljeva na kratkoročne, srednjoročne i dugoročne.


Finansije
2. Napravite plan koji će osigurati vaše finansije 

Posle razlaganja cilja na manje i „ostvarljivije“ delove, izložite plan aktivnosti. Napravite prioritete. Izdefinišite ključne tačke u procesu ostvarivanja cilja i pokušajte predvideti eventualne probleme. Obezbedite fond za hitne slučajeve i počnite da štedite novac za penziju. Plan ne bi trebalo biti složen. Najbolje je da budešto jednostavniji. Na primer: od mesečne plate oduzmite fiksne troškove, iznose za štednju i penziju i nemesečne troškove poput poklona za praznike. Ostalo potrošite na ono što želite.

finansije

3. Pitajte druge za savet

Nemojte da se bojite da zatražite pomoć, bilo prijatelja, kolege ili finansijskog planera. Iz njihovih grešaka možete da naučite nešto novo i da na osnovu njihovog iskustva prepoznate ono što bi vama odgovaralo. Loše finansijsko planiranje, kontrola i finansijske odluke mogu biti pogubne za biznis. Obavezno odvojite sopstvene od poslovnih finansija. Iako ste jedini vlasnik vašeg biznisa posmatrajte poslovne finansije kao novac nezavisnog entiteta. Upravljate dugom. Zadužujte se koliko morate, a ne koliko možete. Ukoliko želite da uštedite budite sami sebi svoj računovođa. Edukujte se.