BOGOSAVLJEVIĆ BOŠKOVIĆ: Uredba o raspodeli podsticaja u poljoprivredi za 2016. krajem januara
| Izvor: RTV

Snežana Bogosavljević Bošković (foto: mpzzs.gov.rs) Uredba o raspodeli podsticaja u poljoprivredi za 2016. je u pripremi i njeno donošenje se očekuje krajem januara rekla je resorna ministarka Snežana Bogosavljević Bošković.

– Po zakonu ona se donosi krajem januara, a znači raspodelu sredstava po pojedinim merama. Iza toga će uslediti obnova poljoprivrednih gazdinstava i podnošenje zahteva za pojedine mere i trudićemo se da maksimalno brzo odgovrimo na sve zahteve poljoprivrednika – kaže ministarka.

Završetak izrade podzakonskih akata za primenu izmenjenog zakona o poljoprivrednom zemljištu očekuje se tek za tri do četiri meseca. Kako kaže Bogosavljević Bošković, radi se o važnim dokumentima koji moraju tačno da definišu kako će se zakon sprovoditi u praksi.

– Radi se o uredbi o davanju zemlje u zakup domaćim i stranim investitorima i dva pravilnika o prodaji državne zemlje domaćim poljoprivrednicma i o pravu prečeg zakupa – navodi ministarka.

Takođe je naglasila da će u izradu podzakonskih akata biti uključene lokalne smouprave i poljoprivrednici što ceo postupak učiniti transparentnim.