„Buildcon“ ušao u „Seedcamp“ i „500Startups“ – Dva najveća fonda istovremeno investirala u srpski startap
| Izvor: Startit en de

„Buildcon“, domaći startap koji stoji iza rešenja za upravljanje građevinskim projektima, 2016. godinu započeo je ulaskom u čak dva investiciona fonda – „Seedcamp“, koji je najveći fond u Evropi i „500Startups“, najaktivniji fond na svetu. Tako je postao druga investicija iz Srbije za oba fonda. Zanimljivo je da je led i za „Seedcamp“ i za „500Startups“ probio isti domaći startap – „TruckTrack“.

„Buildcon“ je prepoznao segment tržišta sa objektivnim problemom, koji još nije zasićen. Nijedan globalni entrprise softver nije preuzeo vođstvo u ovoj oblasti, pa je za startape poput ovog sada pitanje koliko pametno mogu da se pozicioniraju na tržištu, a ulaganja iskusnih investitora će beogradskoj ekipi svakako pomoći da ojača svoju poziciju.

„Buildcon“ ne želi javno da izlazi sa ciframa koje je dobio od oba fonda, ali se radi o manje-više standardnim dilovima, te je ukupna investicija koju su dobili svakako veća od 100.000 EUR.

S obzirom na to da i „Seedcamp“ i „500Startups“ osim investicije uključuju i učestvovanje u akceleratorskom programu (nekoliko meseci u zajedničkom prostoru sa drugim startapima iz generacije, uz intenzivan mentorski i edukativni program) neobično je da startap uđe istovremeno u dva takva programa, ali kako kaže osnivač i CEO „Buildcona“, ponuda je bila previše dobra da je propuste, a činjenica da imaju četiri osnivača im je olakšala logistiku.

– Dobili smo poziv i od jednih i od drugih, a oba akceleratora su među najboljima na svetu, jedni u Evropi, drugi u SAD, tako da nam iskustva sa različitih tržišta vezana za prodaju veoma znače. Pored toga, nadam se da ćemo imati najbolju moguću podršku za dalji fandrejzing i u Evropi i u SAD.

„Buildcon“ sledeće nedelje planira da izađe iz bete i krene sa naplatama, a sada već imaju više od 50 korisnika sa različitih kontinenata.