Čačanski čips praviće se od domaćeg krompira – „Chips Way“ planira 20-30% više radnika do kraja 2016.
| Izvor: Glas zapadne Srbije

Kompanija „Chips Way“ je, samo tri godine posle uspostavljanja novog procesa proizvodnje odnosno stabilizacije preduzeća, ove godine uspela da kupi jednu od najsavremenijih linija za proizvodnju čipsa na ovom tržištu, rekao je direktor prodaje i marketinga Vladimir Ivančev.

On je naveo da će to dati jednu sasvim novu dimenziju poslovanja, otvoriti nova radna mesta i unaprediti kvalitet proizvoda, dodajući da je za kvalitet najbitnija stvar sirovina od koje on nastaje.

– Krenuli smo u ozbiljnu saradnju sa našim kooperantima i unapredili smo je u velikoj meri, čak smo i formirali ogledna polja sa organskim krompirom sa tendecijom da organski kropmir pređe u neku vrstu trajne serijske proizvodnje – rekao je Ivančev.

Vlasnik kompanije „Javor“ iz Kušića Đorđe Momirović rekao je da kooperanti čipsare neće morati više da uvoze seme za krompir iz inostranstva, već će moći ga kupe u Kušićima i jeftinije.

– Dali smo im i đubrivo i seme i sve što im je potrebno. Sada su sigurni da sve što proizvedu imaju gde da plasiraju, kao što i mi imamo siguran plasman u čačanskoj Čipsari. Naš semenski krompir ima nižu cenu od stranog oko 15 do 20%, a mnogo bolji kvalitet – istakao je on.

Direktor kompanije „Chips Way“ Tomislav Bajević kaže da su ove godine uzeli tri četvrtine semena iz „Javora“, dok je samo jedna četvrtina iz uvoza.

– Što se tiče radnih mesta mi stalno zapošljavamo radnike, do kraju godine ćemo povećati broj radnika za 20 do 30%. Sada imamo više od sto zaposlenih – zaključio je Bajević.