Calzedonia na proleće 2018. otvara fabriku u Kikindi – U planu zapošljavanje 300 ljudi

Italijanska kompanija Calzedonia na proleće 2018. godine započeće proizvodnju garderobe i donjeg veša u novoj fabrici u Kikindi, čija se izgradnja očekuje već u oktobru. Planirano je zapošljavanje 300 radnika koji će tokom novembra početi obuku za rad u pogonu italijanskog konfekcijskog giganta.

Lokalna samouprava u Kikindi ponudila je uslove koji su bili najpovoljniji na tržištu, tako da je italijanski investitor doneo odluku da sledeća fabrika bude izgrađena na severu Banata.

Grad je grupi Calzedonia prodao zemljište površine 3,3 hektara u okviru nove industrijske zone za oko 12 miliona dinara uz obavezu da investitor izgradi fabriku površine 4.500 kvadratnih metara.

Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov istakao je da nijedan investitor koji je odlučio da započne proizvodnju u novoj radnoj zoni nije korisnik državnih subvencija, dodajući da postoji prostor za još jednog velikog ulagača i time bi industrijska zona bila popunjena.

Adriano Zoni, direktor italijanske kompanije u Subotici, podsetio je da ova firma trenutno u Srbiji raspolaže sa 3.000 radnika.

Zaposleni u kikindskom pogonu trebalo bi na proleće da započnu proizvodnju majica dugih i kratkih rukava, donjeg veša i garderobe slične kao i u subotičkoj fabrici.