Češka „Tatra“ želi da kupi IMK „14. oktobar“ u Kruševcu

Češka „Tatra“ želi da kupi IMK „14. oktobar“ u Kruševcu
| Izvor: eKapija
Češka kompanija „Tatra“ razmatra mogućnosti kupovine kruševačke IMK „14. oktobar“, rečeno je juče prilikom posete predstavnika kompanije iz Češke koji su juče zajedno sa ministrom pravde Nikolom Selakovićem i ministarom odbrane Bratislavom Gašićem obišli fabriku u Kruševcu, javlja zvanični gradski sajt.

Prema rečima generalnog direktora Miloša Isailovića, potencijalni kupci obišli su proizvodne pogone, upoznali se sa asortimanom i mogućnostima, kao i materijalno – tehničkim i kadrovskim resursima fabrike. Češka kompanija „Tatra“ je takođe u oblasti sličnog proizvodnog miljea (naoružanje, vojna vozila, mehanizacija i dr). Sagledava se aspekt kupovine cele fabrike, ali postoji i mogućnost prodaje po delovima.

Inače, IMK „14. oktobar“, trenutno ima obaveze u iznosu od 15 milijardi dinara, a procenjena vrednost kapitala je 8 milijardi.

Gradonačelnik Dragi Nestorović je rekao da se očekuje pomoć i podrška države, odnosno Vlade Srbije, u predstojećem privatizacionom procesu. Biće formiran Koordinacioni tim koji će analizirati optimalne modele i mogućnosti, kako bi se u prodaju ušlo bez opterećenja, odnosno dugova. Grad Kruševac odrediće lica na nivou lokalne samouprave koja će se baviti imovinsko – pravnim odnosima.
baner1
Kompanija „Tatra“ u najskorije vreme poslaće tehnički i finansijski tim, zadužene za specijalizovane analize.

Najverovatnije rešenje biće prodaja po već oprobanom modelu FAP-a, a Kruševac je u mogućnosti da obezbedi i adekvatne stručne kadrove.

– Realizacijom privatizacije IMK ulazimo u period u kome će biti rešeni i problemi ostalih preduzeća u gradu, sa istim ili sličnim statusom – zaključio je gradonačelnik.

Pročitajte takođe

ProCredit banka nastavlja podršku domaćoj poljoprivredi – Subvencionisani agro krediti i u 2018.

ProCredit banka nastavlja podršku domaćoj poljoprivredi – Subvencionisani agro krediti i u 2018. Izvor: eKapija …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *